22:53 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αν και οι επιστήμονες έχουν μελετήσει τον αρχαίο «κόσμο των νεκρών» στην Σακκάρα της Αιγύπτου για περισσότερα από 150 χρόνια, ο αινιγματικός χώρος εξακολουθεί να θεωρείται ότι κρύβει μυστήρια, προσελκύοντας ιστορικούς και όσους αναζητούν την περιπέτεια.

Τον Αύγουστο, οι αιγυπτιακές αρχές συμφώνησαν να αναπτύξουν τον αρχαιολογικό χώρο.

Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να αποκαλύπτουν τον «υπόγειο κόσμο» κάτω από τη διάσημη αιγυπτιακή πόλη Σακκάρα, η οποία φιλοξενεί όχι μόνο την Πυραμίδα του Ντζόσερ, που θεωρείται το παλαιότερο, αλλά και γιγαντιαίο νεκροταφείο, σύμφωνα με τη σειρά Channel 5 «Μεγάλοι Θεοί της Αιγύπτου». Η οικοδεσπότης του Bettany Hughes χαρακτήρισε το σημείο «μια αιγυπτιακή πόλη των νεκρών» και «έναν αρχαιολογικό θησαυρό». Σύμφωνα με αυτήν, κάτω από την περιοχή, υπάρχουν «χιλιάδες, ίσως εκατ., μουμιοποιημένα σώματα».

Σημείωσε επίσης ότι ορισμένα από τα ευρήματα που έχουν ήδη γίνει είναι δύσκολο να εξηγηθούν.

«Όλες αυτές οι μούμιες είναι αρκετά αξιοσημείωτες, αλλά οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει και κάτι άλλο, όχι μόνο τους ανθρώπους που κρύβονται εδώ, αλλά και τα ζώα σε αριθμούς που υποφέρουν από πεποιθήσεις, οκτώ εκατομμύρια μουμιοποιημένα σκυλιά σε έναν μαζικό τάφο, τέσσερα εκατ. πουλιά», σημείωσε, προσθέτοντας ότι υπάρχουν και γάτες, μπαμπουίνοι, κροκόδειλοι, ψάρια και άλλα ζώα.

Ο χώρος ανακαλύφθηκε το 1850 από τον Auguste Mariette, ο οποίος παρατήρησε το κεφάλι μίας σφίγγας ανάμεσα σε έρημους αμμόλοφους, εντόπισε μια σειρά από σήραγγες και βρήκε έναν τεράστιο ασύλητο τάφο, κατασκευασμένο από συμπαγή γρανίτη και βάρους περίπου 90 τόνων. Μια περίεργη ανακάλυψη τους περίμενε όταν έσπασαν ένα μυστηριώδες φέρετρο και βρήκαν μέσα έναν τεράστιο ταύρο μούμια.

«Συνειδητοποίησαν ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έχτισαν αυτά τα τεράστια φέρετρα και ότι ολόκληρη αυτή η περιοχή έχει ένα υπόγειο νεκροταφείο για τεράστιους ταύρους», εξήγησε.

Εκτός από τους ιστορικούς, ο χώρος είναι επίσης και μαγνήτης για τους τουρίστες. Νωρίτερα τον Αύγουστο, το υπουργείο Αρχαιοτήτων και το υπουργείο Στέγασης της χώρας υπέγραψαν ένα πρωτόκολλο για τη διατήρηση της αρχαιολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Αιγύπτου και την ανάπτυξη υπηρεσιών στην Αρχαιολογική Περιοχή Σακκάρα.

Tags:
Αίγυπτος, αρχαιολογία, αρχαιολόγοι, αρχαιολογικός χώρος, αρχαιολογική ανακάλυψη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK