04:48 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο τυφώνας Ντόριαν αναμένεται να διατηρηθεί στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των ακτών της Φλόριντας, με τις βροχοπτώσεις να απειλούν τη Νότια και Βόρεια Καρολίνα.

Κοντά στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ βρίσκεται ο τυφώνας Ντόριαν, με τις πολιτείες της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας να τελούν υπό την απειλή εκτεταμένων πλημμυρών.

«Υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκτεταμένων βροχοπτώσεων στα παράλια της Καρολίνας, με ευρείες και σημαντικές πλημμύρες να αναμένονται από απόψε (σ.σ. Τετάρτη) έως την Παρασκευή» ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνα των ΗΠΑ.

​Ο τυφώνας Ντόριαν, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται 140 μίλια ανατολικά από τις ακτές της κεντρικής Φλόριντας, ενώ τις προηγούμενες ώρες προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στις Μπαχάμες.

Με ταχύτητα ανέμων έως 305 χιλιόμετρα/ώρα και ύψος βροχής 89 εκατοστών, ο Ντόριαν έπληξε με σφοδρότητα το νησιωτικό κράτος, νότια των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ατόμων και την ισοπέδωση τουλάχιστον 13.000 σπιτιών.

​Σήμερα, ο τυφώνας βρίσκεται σε «Κατηγορία 2», παρότι τις προηγούμενες ημέρες έφθασε ακόμη και σε «Κατηγορία 5».

Σε κάθε περίπτωση, παρά την εξασθένηση της ισχύος του, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι παραμένει επικίνδυνος για τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης σφοδρών βροχοπτώσεων.

Σχετικά:

Εξασθενεί ο τυφώνας Ντόριαν ενώ κινείται προς τη Φλόριντα
Νέα τροπική καταιγίδα απειλεί την κεντρική Αμερική, προς τις ΗΠΑ ο Ντόριαν - Βίντεο
Πάνω από 1.500 πτήσεις στην Φλόριντα ακυρώθηκαν λόγω του τυφώνα Ντόριαν
Tags:
ακτή, ΗΠΑ, Βόρεια Καρολίνα, Νότια Καρολίνα, Φλόριντα, φυσικές καταστροφές, φυσική καταστροφή, καταστροφές, καταστροφή, κυκλώνας, τυφώνας, τυφώνας Ντόριαν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK