20:26 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Πέμπτη, τα Ηνωμένα Έθνη σχεδιάζουν να στείλουν ομάδες στις Μπαχάμες για να αξιολογήσουν τις ανάγκες του πληθυσμού που επλήγη περισσότερο από την μανία του τυφώνα.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι στις Μπαχάμες έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας, στον απόηχο της καταστροφής που προκλήθηκε από τον τυφώνα Ντόριαν, δήλωσε ο επικεφαλής για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις των Ηνωμένων Εθνών και Συντονιστής για την Επείγουσα Βοήθεια, Μαρκ Λόουκοκ, σε συνέντευξη τύπου.

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν πιθανώς πάνω από 70.000 άνθρωποι που χρειάζονται άμεσα βοήθεια στα νησιά Abaco και Grand Bahama», δήλωσε ο Λόουκοκ στους δημοσιογράφους μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης από τις Μπαχάμες την Τετάρτη.

Ο Λόουκοκ δήλωσε ότι για να μπορέσει να βοηθήσει πάνω από το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας, το Κεντρικό Ταμείο Επείγουσας Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών είχε χορηγήσει άμεσα 1 εκατ. δολάρια.

«Έχω πει στον πρωθυπουργό [Ούμπερτ Μίνις] ότι θα παραχωρήσω αμέσως ένα εκατ. δολάρια από το Ταμείο Ανταπόκρισης προκειμένου να παρασχεθούν ... νερό, τρόφιμα, καταφύγια, καταλύματα και τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια», ανέφερε ο Λόουκοκ.

Τα Ηνωμένα Έθνη, από κοινού με την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων των ΗΠΑ και την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης της Καραϊβικής, συνέταξαν μια έκθεση για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις του τυφώνα, πρόσθεσε ο Λόουκοκ.

Την Κυριακή, ο τυφώνας Ντόριαν αναβαθμίστηκε στο ανώτατο υπαρκτό επίπεδο, σε τυφώνα κατηγορίας 5, προκαλώντας ζημιές ή καταστρέφοντας τουλάχιστον 13.000 κατοικίες στο αρχιπέλαγος της Καραϊβικής και σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε άτομα.

Tags:
Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, ΗΠΑ, Μπαχάμες, τυφώνας Ντόριαν, τυφώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK