21:30 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Σουηδικό τηλεοπτικό κανάλι έθεσε on air το ζήτημα του κανιβαλισμού ως τρόπο που θα μπορούσε να συμβάλλει στη διάσωση του παγκόσμιου κλίματος.

Την ιδέα της βρώσης ανθρώπινου κρέατος για περιβαλλοντολογικούς λόγους έθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή της Σουηδίας στο κανάλι TV4, ο συμπεριφορικός ερευνητής Μάγκνους Σόντερλουντ.

Απαντώντας σε ερώτηση του οικοδεσπότη σχετικά με το τι μας κάνει να αντιδράσουμε ενστικτωδώς στην ιδέα της κατανάλωσης ανθρώπινου κρέατος, ο Σόντερλουντ, ειδικός στη συμπεριφορά των καταναλωτών, είπε ήρεμα:

«Πρώτα απ 'όλα, αυτό το πρόσωπο που θα καταναλωθεί θα πρέπει να είναι ήδη νεκρό».

Ο Σόντερλουντ τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ταμπού στον δυτικό κόσμο, γεγονός που δυσκολεύουν όσους θέλουν να ξεκινήσουν μια τέτοια διατροφή.

Ο ίδιος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι γενικά δυσκολεύονται πάνω σε ζητήματα που αφορούν τους νεκρούς, κάτι που θεωρεί περίεργο, καθώς όπως ανέφερε «οι άνθρωποι συνεχώς αλληλοσκοτώνονται».

Επιπλέον, ο ερευνητής τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ταμπού σχετικά με τη βεβήλωση ενός νεκρού σώματος.

Ο τρίτος παράγοντας που καθιστά δύσκολη τη βρώση είναι ότι το κοινό τείνει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά από το παρελθόν.

«Οι άνθρωποι όσον αφορά το ευρύ κοινό είναι λίγο συντηρητικοί όταν πρόκειται να φάνε πράγματα που δεν τους συνηθίζουν», δήλωσε χαρακτηριστικά..

Εν κατακλείδι, ο ερευνητής υπογράμμισε τη σημασία του να συζητηθεί σοβαρά το ζήτημα αυτό για το καλό του κλίματος.

«Αν θέλουμε να κάνουμε τα πάντα για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και της βιωσιμότητας, είναι σημαντικό να θίξουμε αυτό το θέμα», κατέληξε ο Σόντερλουντ.

Βέβαια τα social media δεν πήραν και πολύ ψύχραιμα τη γνώμη του και κάποιοι πρότειναν ακόμη και να είναι ο πρώτος που θα φαγωθεί.

Tags:
περιβάλλον, κρέας, έρευνα, ερευνητές, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK