02:36 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο τυφώνας Ντόριαν σαρώνει εδώ και ημέρες την Καραϊβική με τις Μπαχάμες να έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα ενώ πλησιάζει και τις πολιτείες της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ.

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι στις Μπαχάμες μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν.

Ο υπουργός Υγείας του νησιωτικού συμπλέγματος, Ντουάν Σαντς, δήλωσε στους Washington Post ότι συνολικά 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον τυφώνα που έπληξε τα νησιά την Κυριακή.

Να σημειωθεί ότι ο Ντόριαν ήταν κατηγορίας 5 καθώς έπληττε τις Μπαχάμες ενώ υποβαθμίστηκε για περίπου 40 ώρες πριν αρχίσει να κατευθύνεται προς τις ακτές των ΗΠΑ .

Ο Ντόριαν αναμένεται να φτάσει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα αύριο ή λίγες ημέρες αργότερα.

Εν τω μεταξύ πάνω από 70.000 άνθρωποι βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και χρήζουν άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Μάλιστα, έκανε γνωστό πως το Κεντρικό Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης των Ηνωμένων Εθνών θα διαθέσει για βοήθεια 1 εκατομμύριο δολάρια.

Επιπλέον σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη θα στείλουν ομάδες για να αξιολογήσουν τις ανάγκες του πληθυσμού στις Μπαχάμες.

Εν τω μεταξύ, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στον πρωθυπουργό του νησιωτικού συμπλέγματος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν πλήρη στήριξη στις Μπαχάμες.

Ο Τραμπ έδωσε επίσης τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους από τον τυφώνα και τη λύπη του για τις ζημιές που προκάλεσε.

Tags:
ζημιές, νεκροί, καταστροφές, Μπαχάμες, ΗΠΑ, τυφώνας Ντόριαν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK