ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο προϋπολογισμός του 2020 στην Ταϊλάνδη κρύβει εκπλήξεις καθώς πάνω από 251 εκατομμύρια δολάρια αναμένεται να δαπανηθούν για την ασφάλεια του Βασιλιά Μάχα Βατζιραλονγκόρν, χωρίς όμως να ανακοινώνεται πώς ακριβώς θα δαπανηθούν αφού η οικονομική κατάσταση του μονάρχη παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Πάνω από 251 εκατομμύρια δολάρια σκοπεύει να δαπανήσει η Ταϊλάνδη για την ασφάλεια του μονάρχη Μάχα Βατζιραλονγκόρν, που ενθρονίστηκε πριν από τέσσερις μήνες, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός υπό τον πρωθυπουργό Πραγιούθ Τσαν-Ο-Τσα, που πρόσκειται στο βασιλικό καθεστώς. 

Τα κονδύλια για το Παλάτι συμπεριλήφθηκαν σε πρόταση που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο του Προϋπολογισμού, η οποία δεν παρείχε λεπτομερή ανάλυση για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα και χαρακτηρίστηκαν μόνο ως «βασικά στοιχεία ασφαλείας».

Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε στα αριθμητικά στοιχεία για το 2020 την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Ναρουμόν Πινιοσινουάτ στο AFP. «Στη συνέχεια, θα συνταχθεί το νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που θα προταθεί στο κοινοβούλιο γύρω στα τέλη του τρέχοντος έτους«, ανέφερε, προσθέτοντας ότι οι αριθμοί είναι πιθανόν να είναι ίδιοι. Προβλέπονται αυξήσεις στα υπουργεία άμυνας, οικονομικών και εσωτερικών και ελαφρά μείωση της εκπαίδευσης.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αξία των περιουσιακών στοιχείων του βασιλιά κυμαίνεται από 30 έως 60 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα οικονομικά στοιχεία της βασιλικής οικογένειας παραμένουν ένα επτασφράγιστο μυστικό και ο βασιλιάς προστατεύεται από τον δημόσιο έλεγχο χάρη σ' έναν νόμο περί δυσφήμισης, ο οποίος διαρκεί μέχρι και 15 χρόνια. Οι Ταϊλανδοί, παρ' όλα αυτά, εξακολουθούν να γοητεύονται από το Παλάτι και τη βασιλική ζωή.

Tags:
ασφάλεια, παλάτι, Προϋπολογισμός, βασιλιάς, Ταϊλάνδη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK