02:26 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το «Stena Impero» κατασχέθηκε από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ στις 19 Ιουλίου, με την κατηγορία της φερόμενης παραβίασης των διεθνών ναυτιλιακών κανονισμών.

Από το Ιράν αποχώρησαν επτά μέλη του κατασχεθέντος τάνκερ «Stena Impero», ανάμεσα στα οποία και ένας Ρώσος ναύτης, όπως επιβεβαίωσε η ρωσική πρεσβεία στην Τεχεράνη.

«Επτά ναύτες έχουν ήδη φύγει από το Ιράν. Σήμερα έφυγαν για το Ντουμπάι. Όσον αφορά τους υπόλοιπους, παραμένουν στο πλοίο, εφόσον αυτό βρίσκεται δεμένο» δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης.

Πρόσθεσε δε, ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία επιμένει ότι τα 16 μέλη του πληρώματος πρέπει να παραμείνουν στο πλοίο, καθώς αυτό θα αναχωρήσει από το λιμάνι, μόλις αφεθεί ελεύθερο.

Υπενθυμίζεται ότι το «Stena Impero» κατασχέθηκε από τις ιρανικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης στο Στενό του Ορμούζ στις 19 Ιουλίου. Η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε υπό την κατηγορία της φερόμενης παραβίασης των διεθνών ναυτιλιακών κανονισμών.

Η κίνηση αυτή επήλθε μόλις δύο εβδομάδες, μετά την κατάσχεση του «Grace 1» στη θαλάσσια περιοχή του Γιβραλτάρ, υπό την υποψία της μεταφοράς ιρανικού πετρελαίου στη Συρία. Λίγες εβδομάδες αργότερα, βέβαια, οι τοπικές αρχές άφησαν ελεύθερο το ιρανικό τάνκερ, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να επιμηκύνουν την κατάσχεσή του.

Σχετικά:

Η σημαία του Ιράν κυματίζει στο κατασχεμένo βρετανικό τάνκερ (Βίντεο)
Βίντεο και φωτογραφίες από το βρετανικό τάνκερ που κατάσχεσε το Ιράν
Βρετανικό ΥΠΕΞ: «Πειρατεία» η κατάσχεση του τάνκερ
Ντοκουμέντο από την κατάσχεση του τάνκερ: Οι Φρουροί του Ιράν προειδοποιούν βρετανικό πολεμικό πλοίο
Tags:
διπλωμάτες, διπλωματία, διπλωμάτης, Ρωσία, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Τεχεράνη, ναύτης, κατάσχεση, Φρουροί της Επανάστασης, Ιράν, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK