20:36 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι τελευταίες συλλήψεις διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα την Πέμπτη, όπως ανέφερε σχετικά το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ εξαιτίας της συμμετοχής τους στις μαζικές διαμαρτυρίες που ξέσπασαν τον Ιούνιο έφθασε τους 1.187, ανέφεραν κινέζικα ΜΜΕ την Πέμπτη.

Οι τελευταίες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα την ίδια μέρα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες μεταξύ των ηλικιών 22-44 ετών, οι οποίοι είναι ύποπτοι για επιθέσεις σε άλλα άτομα, πρόκληση σωματικών τραυματισμών καθώς και συνωμοσία με σκοπό την επίθεση κατά άλλων προσώπων.

Την Τετάρτη, η επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Χονγκ Κονγκ, κ. Κάρι Λαμ, ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσύρει επισήμως τον αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο έκδοσης που προκάλεσε τις αναταραχές στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξομάλυνση των εντάσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι η κυβέρνηση της πόλης να εκπληρώσει όλες τις εναπομένουσες απαιτήσεις τους, οι οποίες περιλαμβάνουν τον τερματισμό των νομικών διαδικασιών εναντίον συντρόφων τους διαδηλωτών, καθώς και την έναρξη έρευνας για περιστατικά αστυνομικής βίας.

Tags:
κράτηση, φυλακή, φυλακισμένοι, διαδηλώσεις, διαδηλωτές, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK