19:19 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η ιστορία του Νάιγκελ Τζόνσον, ενός μουσουλμάνου ο οποίος ισχυρίζεται πως υπάλληλος μίας καφετέριας Starbucks τον πρόσβαλε, αναγράφοντας «ISIS» στον καφέ του αντί του ονόματός του.

Ο Νάιγκελ Τζόνσον, ένας μουσουλμάνος που βρισκόταν σε μία καφετέρια Starbucks στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ στις 25 Αυγούστου, ανέφερε ότι ένας barista ανέγραψε «ISIS» στον καφέ του αφού πρώτα είπε στον υπάλληλο ότι το όνομά του ήταν «Aziz».

«Abdul Aziz είναι το όνομα που συνήθως χρησιμοποιώ, σημαίνει υπηρέτης του Παντοδύναμου», δήλωσε ο 40χρονος Τζόνσον, στο NBC News. «Αλλά το έχω συντομεύσει για αυτούς». Μόνο του το Aziz σημαίνει ισχυρός», πρόσθεσε, περιγράφοντας το πρόσφατο περιστατικό.

Περίπου 20 λεπτά αφού αγόρασε τον καφέ του στα Starbucks, ο Τζόνσον συνειδητοποίησε ότι ο barista είχε γράψει «ISIS» στο ποτήρι του, ένα ακρωνύμιο για την γνωστή τρομοκρατική ομάδα τζιχάντ.

«Ήμουν αρχικά συγκλονισμένος και στη συνέχεια θυμωμένος γιατί αισθάνθηκα σαν να υφίσταμαι διακρίσεις», ανέφερε ο Τζόνσον στο NBC news.

Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της Starbucks δήλωσε στο NBC News ότι το περιστατικό δεν ήταν αποτέλεσμα ρατσιστικής διάθεσης του υπαλλήλου.

«Ο πελάτης ανέφερε το όνομα Aziz. Ο υπάλληλος το ανέγραψε εσφαλμένα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο Τζόνσον υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην αλυσίδα Starbucks την Δευτέρα, με την εταιρεία να τον διαβεβαιώνει πως εκπρόσωπος της θα επικοινωνήσει μαζί του σε μία ή δύο εργάσιμες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ωστόσο, ο Τζόνσον σημείωσε ότι η εταιρεία δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί του.

Το περιστατικό αυτό έρχεται περισσότερο από ένα χρόνο μετά από το κλείσιμο 8.000 καφετεριών Starbucks στις ΗΠΑ με σκοπό την επιμόρφωση των υπαλλήλων για θέματα προκαταλήψεων που προκάλεσε η σύλληψη δύο μαύρων ανδρών σε ένα Starbucks στην Φιλαδέλφεια τον Απρίλιο του 2018. Οι άνδρες περίμεναν έναν φίλο τους όταν συνελήφθησαν αφού ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τους θεώρησε εσφαλμένα ως απειλή.

Tags:
ISIS, καφές, ρατσισμός, μουσουλμάνος, μουσουμάνοι, ΗΠΑ, Φιλαδέλφεια, Starbucks
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK