03:37 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο τυφώνας Ντόριαν κατέφθασε στη νησιωτική χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και κατέστρεφε τα πάντα στο βόρειο τμήμα της για δύο ολόκληρες ημέρες.

Τους 30 έφθασε ο αριθμός των νεκρών που σκοτώθηκαν από τον καταστροφικό τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ούμπερτ Μίνις.

«Μόλις πριν από μία ώρα μίλησα με τον διευθυντή της αστυνομίας και ο αριθμός των νεκρών που έχουμε σήμερα είναι 30», δήλωσε ο Μίνις στον τηλεοπτικό σταθμό του CNN αργά την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Μίνις δήλωσε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι ο τυφώνας έφτασε στην ξηρά μόνο σε ένα μικρό μέρος του νησιωτικού έθνους, ο Ντόριαν είχε προκαλέσει «ασύλληπτη καταστροφή».

Ένας άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN ότι τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν σωθεί και εκκενωθεί από το νησί Abaco, που βρισκόταν στο επίκεντρο της καταιγίδας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, η καταιγίδα πιθανότατα έχει προκαλέσει ζημιά ή καταστρέψει περίπου 13.000 σπίτια, που είναι περίπου το 45% όλων των ακινήτων στα νησιά Abacos και Grand Bahama.

Tags:
τραυματίες, νεκροί, ΗΠΑ, Μπαχάμες, τυφώνας Ντόριαν, τυφώνας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK