12:30 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον δεύτερο καταγεγραμμένο θάνατο που σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές στο Όρεγκον, καθώς ένας άνδρας μέσης ηλικίας πέθανε ύστερα από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, η οποία φέρεται να προκλήθηκε από συσκευή ατμίσματος με υγρό μαριχουάνας.

Ένας άνδρας μέσης ηλικίας πέθανε, στο Όρεγκον, και ο θάνατός του -σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών- σχετίζεται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο περιείχε υγρό μαριχουάνας, αγορασμένο από νόμιμο ιατρείο. Έτσι, πρόκειται για τη δεύτερη καταγεγραμμένη περίπτωση στις ΗΠΑ.

Η Δρ. Αν Τόμας, των υγειονομικών Αρχών του Όρεγκον, αρνήθηκε να αποκαλύψει τόσο το όνομα του ηλεκτρονικού τσιγάρου όσο και το ιατρείο από όπου ο άνδρας αγόρασε το προϊόν, καθώς -όπως είπε- η έρευνα της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, σύμφωνα με το USA Today, η ίδια δεν ξεκαθάρισε εάν ο θάνατος του άνδρα οφείλεται σε μολυσμένο προϊόν ή εάν εκείνος πρόσθεσε κάτι, που οδήγησε σε λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματός του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στοπ στο ηλεκτρονικό τσιγάρο βάζει το Μίσιγκαν

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, εξετάζονται τουλάχιστον 215 κρουσμάτων με σοβαρές πνευμονολογικές παθήσεις, οι οποίες φέρεται να σχετίζονται με το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Τα περιστατικά έχουν καταγραφεί, μέχρι την τελευταία εβδομάδα, σε 25 Πολιτείες.

Οι αξιωματούχοι Υγείας έχουν δηλώσει ότι ένας αριθμός ανθρώπων που έχει νοσήσει, έχει καταναλώσει προϊόντα ατμίσματος που περιέχουν THC. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έχει γίνει στο Ουισκόνσιν, το 89% των ασθενών είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες συσκευές.

Tags:
Κάπνισμα, ΗΠΑ, άτμισμα, ηλεκτρονικό τσιγάρο, θάνατος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK