ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Προηγουμένως η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε το αίτημα το πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές, εγκρίνοντας το νομοσχέδιο που θα αποτρέψει την κυβέρνηση από ένα Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Το ανώτατο σώμα του Κοινοβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Βουλή των Λόρδων, ενέκρινε το νομοσχέδιο που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστέρηση στην καταληκτική ημερομηνία για το Brexit.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων, πέρασε από τη Βουλή των Λόρδων χωρίς επίσημη ψηφοφορία στο τελικό στάδιο και αναμένεται να λάβει την υπογραφή της βασίλισσας Ελισάβετ και να γίνει νόμος τη Δευτέρα.

Στον επίσημο λογαριασμό της Βουλής των Λόρδων στο Twitter αναφέρεται ότι η υπογραφή της βασίλισσας «είναι τυπική».

Πηγή επιβεβαίωσε στο Sputnik ότι η βασιλική συγκατάθεση θα δοθεί πιθανότατα «στις πολύ αρχές της επόμενης εβδομάδας».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που άσκησε πιέσεις για εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, αποκάλεσε την καθυστέρηση του Brexit «νομοσχέδιο παράδοσης» υποστηρίζοντας ότι αποδυναμώνει τη διαπραγματευτική του θέση έναντι των Βρυξελλών με το να εξαλείφει την προοπτική της μη συμφωνίας.

Ο Τζόνσον ζήτησε εκλογές στις 15 Οκτωβρίου για να αποφασίσουν οι Βρετανοί ποιος πρέπει να διαπραγματευτεί για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.

Tags:
Μπόρις Τζόνσον, Βουλή των Κοινοτήτων, σκληρό Brexit, Νομοσχέδιο, εκλογές, Ηνωμένο Βασίλειο, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK