02:14 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Άτυπη συνάντηση με τον ηγέτη του Ψευδοκράτους αλλά και την ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άτυπη συνάντηση με τον ηγέτη του Ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, και την ειδική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος Αναστασιάδης γνωστοποίησε ότι κατά τη διάρκεια της τριμερούς «δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση», καθώς οι τρεις συμμετέχοντες αρκέστηκαν σε «φιλικές ανταλλαγές και αστεϊσμούς».

Εξήρε, πάντως, την «ελπίδα και την ενθάρρυνση της κα Λουτ να συνεχιστεί η προσπάθεια, με την ελπίδα να καταλήξουμε σε κάτι που θα δημιουργεί προοπτικές για δημιουργικό διάλογο».

«Είναι θέμα της κα Λουτ, με τις επαφές που θα έχει - και με τις εγγυήτριες δυνάμεις - να κρίνει ή να προετοιμάσει κάτι το οποίο να αποτελεί τη βάση για τους όρους αναφοράς» έσπευσε να σημειώσει, ερωτηθείς για το πώς θα συνεχιστούν οι επαφές.

Όσον αφορά την προοπτική τριμερών επαφών, με τη συμμετοχή του γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι «αυτή την ώρα, εκείνο που γνωρίζω με βεβαιότητας είναι ότι θα τον συναντήσω».

«Δεν υπάρχει απογοήτευση, δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα, βρίσκεται μια διαδικασία εν εξελίξει, συνεπώς ας περιοριστούμε μέχρι εδώ» συμπλήρωσε, κληθείς να σχολιάσει τον ρυθμό προόδου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Από την πλευρά της, η κα Λουτ έκανε λόγο «για σοβαρές συζητήσεις οι οποίες ήταν αρκετά επικεντρωμένες», ενώ σημείωσε ότι «πρόκειται για μία συνεχιζόμενη προσπάθεια» και ότι «οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευθεί να συνεχίσουν τη διαδικασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Λουτ βρίσκεται στην Κύπρο για έκτη μέρα, έχοντας νέο γύρο επαφών με τους κ.κ. Ανστασιάδη και Ακιντζί, με στόχο την προετοιμασία του διαλόγου για το ενδεχόμενο επανέναρξης των επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Σχετικά:

Τι συζήτησαν Αναστασιάδης – Ακιντζί για το Κυπριακό
Ερντογάν: Το Κυπριακό παραμένει χωρίς λύση εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης των Ελληνοκυπρίων
Προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών στο Κυπριακό: Τα θετικά και αρνητικά της πρότασης Αναστασιάδη
Tags:
Λευκωσία, Αντόνιο Γκουτέρες, Μουσταφά Ακιντζί, Κυπριακό, ΟΗΕ, Τουρκία, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK