15:34 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ΜΜΕ, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα πέρασαν εντός των συνόρων της βορειοανατολικής Συρίας την Κυριακή, για να ξεκινήσουν τις προγραμματισμένες κοινές περιπολίες ΗΠΑ-Τουρκίας.

Η Τουρκία διαφώνησε με τις ΗΠΑ «σε κάθε βήμα» κατά τη διαπραγμάτευση για την εγκαθίδρυση «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όπως αναφέρει το Reuters.

«Διαπραγματευόμαστε με τις ΗΠΑ για τη ζώνη ασφαλείας, αλλά διαπιστώνουμε σε κάθε βήμα ότι αυτό που θέλουμε και αυτό που έχουν εκείνοι στο μυαλό τους δεν είναι το ίδιο πράγμα» ανέφερε. «Φαίνεται ότι ο σύμμαχός μας ψάχνει για ζώνη ασφαλείας για μία τρομοκρατική οργάνωση, όχι για εμάς. Απορρίψαμε τέτοια εκδοχή» τόνισε.

Νωρίτερα την Κυριακή, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές και οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν κοινές περιπολίες στη ζώνη ασφαλείας στη βορειοανατολική Συρία.

«Ως μέρος των προσπαθειών να δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη, τουρκικές και αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις συμμετέχουν σε περιπολίες χρησιμοποιώντας μεταφορικά μέσα και drones νότια του Ακτσακαλε στη συριακή πλευρά» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι έξι τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν επίσης στις περιπολίες.

Η Συρία καταδικάζει τις κοινές περιπολίες ΗΠΑ-Τουρκίας στα σύνορα και κάνει λόγο για «παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Η Δαμασκός εκτιμά ότι «αυτό το βήμα είναι επιθετικό και στοχεύει στη διατήρηση της κρίσης στη Συρία» ανέφερε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εγκαθιδρύσει «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία με τις ΗΠΑ έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περιπολία, στρατιωτική επιχείρηση, επιχείρηση, Ευφράτης, ΗΠΑ, Τουρκία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK