ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, οι βουλευτές είχαν υιοθετήσει ένα νομοσχέδιο για να επεκτείνουν την φάση των διαπραγματεύσεων μετά τις 31 Οκτωβρίου, εάν δεν μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία με τις Βρυξέλλες, κάτι που ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα «κάνει ποτέ».

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έχει καταρτίσει σχέδια για να σταματήσει νόμιμα οποιαδήποτε επέκταση του Brexit, σύμφωνα με την Telegraph.

Οι κύριοι σύμβουλοι του Τζόνσον πραγματοποίησαν μια σύσκεψη την Κυριακή για να επεξεργαστούν μια στρατηγική προκειμένου να καταπολεμήσουν τις προσπάθειες του Κοινοβουλίου να εξαναγκάσει την επέκταση του Brexit για τρεις μήνες σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν καταλήξει σε νέα συμφωνία.

Το σχέδιο αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολή παράλληλα με το αίτημα επέκτασης του άρθρου 50, στο οποίο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί καθυστέρηση μετά τις 31 Οκτωβρίου.

Η εν λόγω στρατηγική δεν θα μπορούσε να αφήσει τους νομοθέτες καμία άλλη επιλογή παρά να ψηφίσουν για γενικές εκλογές την Δευτέρα σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν έναν άτακτο Brexit.

Επιπλέον, οι ελπίδες του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές που θα μπορούσαν να έχουν αυξήσει τα ποσοστά του στο κοινοβούλιο καταρρίφθηκαν όταν οι βουλευτές ψήφισαν 298 υπέρ με 56 και κατά, αντιστοίχως, ενώ χρειάζονταν 434 βουλευτές που έπρεπε να δώσουν την συγκατάθεσή τους.

Αργότερα, όμως, ο πρωθυπουργός πρότεινε ότι μπορεί να είναι πρόθυμος να παραβιάσει το νόμο, προκειμένου να αποφύγει την παράταση της προθεσμίας των 31 Οκτωβρίου, λέγοντας σε μια επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές των Συντηρητικών το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου ότι «Απλώς πέρασαν έναν νόμο που θα με ανάγκαζε να ικετεύσω τις Βρυξέλλες για παράταση της προθεσμίας του Brexit. Αυτό δεν θα το κάνω ποτέ».

Tags:
εμπορική συμφωνία, συμφωνία, Κυβέρνηση, Brexit, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK