ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γερμανίδα καλόγρια Ruth Pfau αφιέρωσε ολόκληρο τον βίο της στην προσπάθεια εξάλειψης της λέπρας στο Πακιστάν, σώζοντας κατά αυτό τον τρόπο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Η Google με το σημερινό της doodle τιμάει τα 90 χρόνια από τη γέννηση της Γερμανίδας καλόγριας Dr. Ruth Pfau, που αφιέρωσε την ζωή της στην εξάλειψη της λέπρας από το Πακιστάν.

Η Δρ Pfau γεννήθηκε το 1929 στη στη Λειψία της Γερμανίας και πέθανε σαν σήμερα το 2017 στο Πακιστάν. 

Η Γερμανίδα έγινε καλόγρια σε ηλικία 29 ετών μετά από μια συνάντηση με έναν επιζώντα στρατοπέδου συγκέντρωσης.

Στην συνέχεια, επισκέφτηκε το Πακιστάν την δεκαετία του ’60, όπου και παρέμεινε ως το τέλος της ζωής της, πολεμώντας την ασθένεια της λέπρας για πάνω από 50 χρόνια.

Όταν η Pfau άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 87 ετών το 2017, κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη στην πρωτεύουσα της χώρας, Καράτσι.

Η κηδεία της εξελίχθηκε σε λαϊκό προσκύνημα, με εκατοντάδες πολίτες να δίνουν το παρών στο ύστατο χαίρε σε μία γυναίκα που έδωσε τόσα πολλά στην χώρα τους.

Άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν μετέφεραν την σωρό της στον καθεδρικό της πόλης, με το φέρετρο της σκεπασμένο με την σημαία της ασιατικής χώρας.

Αξίζει να επισημανθεί πως η καλόγρια αναδείχθηκε στον μόλις δεύτερο άνθρωπο που τιμάται με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία 29 χρόνια στο Πακιστάν.

Tags:
Πακιστάν, Γερμανία, Google Doodle, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK