13:20 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εκατοντάδες σκυλιά έχουν αρρωστήσει και δεκάδες έχουν πεθάνει από μια ασθένεια άγνωστης προέλευσης στη Νορβηγία. Έντονες ανησυχίες μεταξύ των ιδιοκτητών και των κτηνιάτρων.

Μία μυστηριώδης και συνάμα θανατηφόρα ασθένεια έχει κάνει την εμφάνισή της στη Νορβηγία, σκοτώνοντας δεκάδες σκυλιά. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κτηνιατρικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας, μέχρι στιγμής τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν αναφερθεί περίπου 200 σκυλιά που παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν διάρροια με αίμα, εμετούς και έντονη κόπωση. 

Από αυτά τα περιστατικά, έχουν πεθάνει 25 σκυλιά. 

Σημειώνεται, πάντως, ότι πρόκειται για εκτιμήσεις, καθώς δεν υπάρχουν επίσημοι κατάλογοι με καταγεγραμμένα τα περιστατικά. 

«Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι η ίδια ασθένεια, καθώς υπάρχουν διάφορες ασθένειες που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτού του είδους τα συμπτώματα στα σκυλά», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του Κτηνιατρικού Ινστιτούτου της Νορβηγίας Ασλ Χαουκάς, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Η μυστηριώδης ασθένεια έχει παρατηρηθεί κυρίως στο Όσλο, αλλά έχουν σημειωθεί ανάλογες περιπτώσεις και στην υπόλοιπη χώρα. 

Οι υγειονομικές Αρχές έχουν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες σκυλιών να έχουν υπό τον έλεγχό τους τα κατοικίδιά τους και να επιτρέπουν περιορισμένες επαφές με τους ανθρώπους. 

Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν ήδη σταματήσει να παίρνουν τα κατοικίδιά του σε δημόσιους χώρους.

Στα κοινωνικά δίκτυα κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες για το τι μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτά τα κρούσματα, μεταξύ των οποίων και τα σενάρια που μιλούν για ιό, βακτήριο, τροφική δηλητηρίαση ή και εσκεμμένη δηλητηρίαση. 

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ασθένεια μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο. 

Οι κτηνίατροι έχουν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες των τετράποδων να προσέρχονται άμεσα σε κλινικές, εάν ο σκύλος του εμφανίσει το παραμικρό σύμπτωμα. 

Tags:
ασθένεια, Νορβηγία, σκυλιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK