05:33 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (121)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, προχωρώντας στην αναστολή της συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα ανάπτυξης των F-35.

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, με αφορμή το ζήτημα των ρωσικών πυραύλων S-400, επανέφερε στο προσκήνιο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνουσίν.

«Το εξετάζουμε. Δεν κάνω κάποιο σχόλιο για κάποια συγκεκριμένη απόφαση, αλλά το εξετάζουμε» δήλωσε, χαρακτηριστικά, συνομιλώντας με δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον της προμήθειας του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος από την Τουρκία, ισχυριζόμενες ότι οι S-400 είναι μη συμβατοί με τα επίπεδα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, η Ουάσιγκτον έχει προβεί στην αναστολή της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης των μαχητικών αεροσκαφών F-35, ενώ έχει προειδοποιήσει με οριστική αποπομπή της Άγκυρας έως τον Μάρτιο του 2020.

Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια των τμημάτων των S-400 έχει ήδη ξεκινήσει, με το πρώτο φορτίο να παραδίδεται τον Ιούλιο, ενώ η παράδοση του δεύτερου φορτίου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Παράλληλα, στα τέλη Αυγούστου, ο πρόεδρος Ερντογάν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων για την πιθανή αγορά των ρωσικών αεροσκαφών Su-57.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (121)

Σχετικά:

Ισραηλινή εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει δημοσιεύσει εικόνες των ρωσικών S-400 στην Τουρκία
Μέχρι την άνοιξη του 2020 αναμένεται η ανάπτυξη των S-400 από την Τουρκία
Στους επόμενους 18-19 μήνες η παράδοση των S-400 στην Ινδία
Tags:
Στίβεν Μνουσίν, αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, Τουρκία, ΗΠΑ, κυρώσεις κατά Τουρκίας, κυρώσεις, F-35, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK