ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή των Κοινοτήτων, χάρη στη στήριξη βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο για την αποτροπή ενός no-deal Brexit ενέκρινε η Βασίλισσα Ελισάβετ, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η Βασίλισσα έδωσε και τυπικά «Βασιλική Έγκριση» στο νομοσχέδιο της βρετανικής βουλής, το οποίο επιχειρεί να εμποδίσει τον Μπόρις Τζόνσον να οδηγήσει το Λονδίνο εκτός Ε.Ε., χωρίς συμφωνία.

​Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στη στήριξη βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος των Τόρις, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η έγκριση επήλθε παρά τις απειλές του Μπόρις Τζόνσον για την άμεση προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων για περίπου πέντε εβδομάδες, από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.

Σχετικά:

Εγκρίθηκε από τη Βουλή των Λόρδων το νομοσχέδιο για την αποτροπή Brexit χωρίς συμφωνία
Νέα προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να αποκλείσει μία αναβολή του Brexit
Brexit: Νέα μάχη για τον Τζόνσον στη βρετανική βουλή - Επαναφέρει την πρόταση των πρόωρων εκλογών
Tags:
βρετανικό κοινοβούλιο, Βρετανική βουλή, Βουλή των Κοινοτήτων, εκλογές, πρωθυπουργός, βασίλισσα Ελισάβετ, Μπόρις Τζόνσον, Ηνωμένο Βασίλειο, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK