ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε και τυπικά το νομοσχέδιο της Βουλής των Κοινοτήτων, με το οποίο επιχειρείται να εμποδιστεί ένα no-deal Brexit.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit, με τον Μπόρις Τζόνσον να επιδιώκει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να αποφύγει ένα νέο αίτημα παράτασης της εξόδου από την Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ήδη καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο (σ.σ. για την προκήρυξη εκλογών), το οποίο θα τεθεί σε ψηφοφορία τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη ψηφοφορία διεξήχθη και στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά η Βουλή των Κοινοτήτων δεν ενέκρινε την πρόθεση του Τζόνσον να προχωρήσει σε πρόωρες κάλπες. (σ.σ. απαιτούταν η στήριξη των 2/3 των μελών)

Άλλωστε, σύσσωμη η αντιπολίτευση τάσσεται εναντίον των εκλογών, έως ότου διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Νωρίτερα, πάντως, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε και τυπικά το νομοσχέδιο της Βουλής των Κοινοτήτων, με το οποίο επιχειρείται να εμποδιστεί ένα no-deal Brexit.

Σχετικά:

Νέα προσπάθεια του Μπόρις Τζόνσον να αποκλείσει μία αναβολή του Brexit
Brexit: Νέα μάχη για τον Τζόνσον στη βρετανική βουλή - Επαναφέρει την πρόταση των πρόωρων εκλογών
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το νομοσχέδιο για το «μπλοκάρισμα» του no deal Brexit
Tags:
βασίλισσα Ελισάβετ, Λονδίνο, σκληρό Brexit, Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλή των Κοινοτήτων, Βρετανική βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK