ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit, με τον Μπόρις Τζόνσον να επιδιώκει την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Την παραίτησή του στις 31 Οκτωβρίου του 2019 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων για το Brexit.

Η απόφασή του, την οποία γνωστοποίησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αίτημα του Μπόρις Τζόνσον περί πρόωρων εκλογών, θεωρείται ειλημμένη και δεν πρόκειται να αλλάξει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου επιχειρεί να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο νέας παράτασης του Brexit.

Την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε, η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψήφισε το νομοσχεδίο της αντιπολίτευσης, με το οποίο εμποδίζεται η υλοποίηση ενός Brexit χωρίς συμφωνία (no deal Brexit).

«Στις εκλογές του 2017, υποσχέθηκα στα παιδιά και τη σύζυγό μου ότι θα ήταν η τελευταία μου θητεία. Αυτή είναι μία δέσμευση, την οποία σκοπεύω να τηρήσω. Εάν η Βουλή των Κοινοτήτων ψηφίσει υπέρ των πρόωρων εκλογών, η θητεία μου ως πρόεδρος και βουλευτής θα τερματιστεί» δήλωσε ο Μπέρκοου.

Πρόσθεσε δε, ότι το ίδιο θα πράξει, ακόμη και αν η Βουλή των Κοινοτήτων απορρίψει το αίτημα του Τζόνσον για πρόωρες εκλογές.

«Έχω αποφασίσει ότι η λιγότερο ταραχώδης και η περισσότερη δημοκρατική ενέργεια για εμένα, είναι να παραιτηθώ στις 31 Οκτωβρίου» κατέληξε.

Tags:
εκλογές, Μπόρις Τζόνσον, Συντηρητικό κόμμα, βρετανικό κοινοβούλιο, Βουλή των Κοινοτήτων, Βρετανική βουλή, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK