ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων για το νέο αίτημα ψηφοφορίας επί της πρότασης για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Υπέρ της υποχρεωτικής δημοσίευσης των εκθέσεων της κυβέρνησης για τις επιπτώσεις ενός no-deal Brexit τάχθηκαν τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων.

Το νομοθέτημα, το οποίο έλαβε 311 «ναι» και 302 «όχι», περιλαμβάνει επίσης την υποχρέωση της κυβέρνησης να δημοσιεύσει τις συνομιλίες ανάμεσα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, οι οποίες αφορούσαν την αναστολή της λειτουργίας του Κοινοβουλίου για περίπου πέντε εβδομάδες (10 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου).

Πλέον, το Λονδίνο καλείται έως το απόγευμα της Τετάρτης να δημοσιεύσει όλες τις ανεπίσημες συνομιλίες των αξιωματούχων, μέσω καναλιών, όπως το Facebook, το WhatsApp και το Telegram.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της κυβέρνησης έσπευσαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους, διατυπώνοντας σαφείς ανησυχίες για τα έγγραφα που πρόκειται να δημοσιευθούν.

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε και τυπικά το νομοσχέδιο, με το οποίο επιχειρείται να «μπλοκαριστεί» η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Ο Τζόνσον, από την πλευρά του, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου να εγκρίνουν το νομοθέτημα για την άμεση προκήρυξη βουλευτικών εκλογών.

Η αντιπολίτευση, βέβαια, έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο αίτημα για πρόωρες κάλπες, αν δεν αποκλειστεί πλήρως το σενάριο του no-deal Brexit.

Σχετικά:

Brexit: Νέα μάχη για τον Τζόνσον στη βρετανική βουλή - Επαναφέρει την πρόταση των πρόωρων εκλογών
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το νομοσχέδιο για το «μπλοκάρισμα» του no deal Brexit
Brexit: Παραιτείται στις 31 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων
Tags:
βρετανικό κοινοβούλιο, Βρετανική βουλή, Βουλή των Κοινοτήτων, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, Σον Τζόνσον, σκληρό Brexit, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK