09:55 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, διεξήχθησαν οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές της Ρωσίας, με τις εποπτικές αρχές να κάνουν λόγο για απόπειρα εμπλοκής των δύο εταιρειών.

Για απόπειρα εμπλοκής των Google και Facebook στις τοπικές εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου, έκανε λόγο ο επικεφαλής του ρωσικού εποπτικού τηλεπικοινωνιακού φορέα «Roskomnadzor», Αλεξάντερ Ζαρόφ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι δύο εταιρείες προσπάθησαν επίτηδες να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εκλογών, επιτρέποντας την πολιτική διαφήμιση ανήμερα των εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, στις 8 Σεπτεμβρίου, η «Roskomnadzor» ανακάλυψε πολιτικές διαφημίσεις στις ιστοσελίδες των Google και Facebook, κατά παραβίαση της ρωσικής νομοθεσίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Ρώσο αξιωματούχο, αυτές οι διαφημίσεις συνιστούν παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

«Έναν χρόνο πριν - την παραμονή των εκλογών του 2018 - συζητήσαμε λεπτομερώς με τη Google και τη Facebook για την ανάγκη ευθυγράμμισης με τη ρωσική νομοθεσία, η οποία απαγορεύει την πολιτική διαφήμιση την παραμονή των εκλογών» δήλωσε ο Ζαρόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παρ’ όλα αυτά, έσπευσε να προσθέσει, ανήμερα των φετινών εκλογών, οι δύο εταιρείες «επίτηδες προσπάθησαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα των εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019, διεξήχθησαν οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές της Ρωσίας.

Σχετικά:

Μασκοφόρος επιτέθηκε στην επικεφαλής ρωσικής Εκλογικής Επιτροπής με τέιζερ
Ευχές του Πούτιν για γρήγορη ανάρρωση στην επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής
Tags:
πολιτική, παρέμβαση, Facebook, Google, εκλογές, εκλογή, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK