ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το απόγευμα της Δευτέρας, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε και τυπικά το νομοσχέδιο για την αποφυγή ενός no-deal Brexit και την αξίωση νέας παράτασης του Brexit, σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Ε.Ε.

Τη διαβεβαίωση ότι «η κυβέρνηση θα σεβαστεί τον νόμο», έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντόμινικ Ράαμπ, απαντώντας στις ανησυχίες ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον θα αγνοήσει τη νομοθεσία για τη νέα παράταση του Brexit.

«Αυτή είναι η θέση μας, και ειλικρινά είναι εξωφρενικό ότι ακόμη και αυτό (σ.σ. η μη τήρηση του νόμου) τίθεται σε αμφιβολία» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Και πρόσθεσε: «Φυσικά, το πώς θα σέβεσαι τη νομοθεσία είναι συνήθως απλό, αλλά μερικές φορές είναι πιο περίπλοκο, επειδή υπάρχουν αντικρουόμενοι νόμοι ή ανταγωνιστικές νομικές συμβουλές».

Τόνισε δε, ότι στις 17 Οκτωβρίου θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία για το Brexit, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι στις συγκεκριμένες επαφές δεν θα παραβρεθεί ο Τζόνσον.

Νωρίτερα, η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε και τυπικά το νομοσχέδιο για την αποφυγή ενός no-deal Brexit και την αξίωση νέας παράτασης του Brexit, σε περίπτωση μη συμφωνίας με την Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζόνσον έχει επανειλημμένως ξεκαθαρίσει ότι θα οδηγήσει το Λονδίνο εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 31 Οκτωβρίου του 2019, είτε υπάρχει συμφωνία είτε όχι.

Σχετικά:

Brexit: Νέα μάχη για τον Τζόνσον στη βρετανική βουλή - Επαναφέρει την πρόταση των πρόωρων εκλογών
Η Βασίλισσα Ελισάβετ ενέκρινε το νομοσχέδιο για το «μπλοκάρισμα» του no deal Brexit
Brexit: Παραιτείται στις 31 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων
Να δημοσιεύσει τις εκθέσεις για τις επιπτώσεις του no-deal Brexit καλείται ο Τζόνσον
Tags:
Βουλή των Κοινοτήτων, διαπραγματεύσεις, Λονδίνο, Μπόρις Τζόνσον, Ευρωπαικό συμβούλιο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, σκληρό Brexit, Brexit, Ντομινίκ Ράαμπ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK