19:40 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ρωσίας - Κίνας προσβλέπει ο πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία, ο οποίος μιλώντας στο Sputnik, έκανε γνωστό ότι προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Σι Τζινπίνγκ.

Συνάντηση θα έχει, μέσα στον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, όπως δήλωσε στο Sputnik ο προσφάτως διορισμένος πρέσβης της Κίνας στη Ρωσία Ζανγκ Χανχούι.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ίδιος, στην παρούσα φάση διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών, όπως επίσης και για την ακριβή ημερομηνία και την τοποθεσία που θα λάβει χώρα η συνάντησή τους. 

Μάλιστα, τόνισε ότι στη διάρκεια της συνάντησής τους, θα υπογραφούν μια σειρά από «σημαντικά διμερή έγγραφα συνεργασίας». 

Άλλωστε, ο Κινέζος πρέσβης στη Ρωσία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρωσία και η Κίνα αναμένεται να σημειώσουν νέα πρόοδο σύντομα, σε ό,τι αφορά τις εμπορικές τους σχέσεις, με τον όγκο του διμερούς εμπορίου να έχει ξεπεράσει φέτος τα 200 δισ. δολ..

Όπως επεσήμανε, στο εγγύς μέλλον, η Ρωσία και η Κίνα θα μπορούσαν να αρχίσουν να βελτιστοποιούν τη δομή του εμπορίου σε διάφορους τομείς, ιδίως σε ό,τι αφορά πρότζεκτ μεγάλης κλίμακας, όπως το πρότζεκτ φυσικού αερίου Yamal, καθώς και πρωτοβουλίες υποδομών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενίσχυση των αμοιβαίων δεσμών στους τομείς της γεωργίας και των μεταφορών θα δημιουργήσει «καλύτερες συνθήκες για διμερείς εμπορικούς δεσμούς και περιφερειακή συνεργασία», ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος» ως έναν από τους βασικούς τομείς συνεργασίας.

Εξέφρασε, συγκεκριμένα, την προσδοκία του για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ρωσίας - Κίνας, παρατηρώντας μάλιστα ότι στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, ο Κινέζος πρόεδρος επισκέφθηκε τη Ρωσία οκτώ φορές και πραγματοποίησε 30 συναντήσεις με τον Πούτιν.

Τον Ιούνιο οι αρχηγοί των δύο χωρών ανακοίνωσαν ότι οι σινο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε μια νέα εποχή.

Tags:
Κίνα, Ρωσία, Βλαντίμιρ Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK