07:02 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευσαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση το 2017. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η συγκεκριμένη πηγή θεωρούταν μία από τις πλέον υψηλόβαθμες εντός της ρωσικής κυβέρνησης.

Δημοσίευμα του CNN περί ύπαρξης πληροφοριοδότη σε γραφείο της προεδρίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έσπευσε να διαψεύσει η εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Γελένα Κρίλοβα.

«Ο Όλεγκ Σμολένκοφ, ο οποίος περιγράφεται ως πληροφοριοδότης των ΗΠΑ, ουδέποτε εργάστηκε στο Διοικητικό Διευθυντήριο του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η ίδια, μιλώντας στο Sputnik.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι ΗΠΑ εκμαίευαν πληροφορίες από πηγή κοντά στη ρωσική κυβέρνηση, την οποία (σ.σ. πηγή) κατάφεραν να βγάλουν εκτός Ρωσίας το 2017.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, το συγκεκριμένο άτομο ήταν ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους πληροφοριοδότες των ΗΠΑ εντός της ρωσικής κυβέρνησης.

Πέραν του Κρεμλίνου, το σχετικό δημοσίευμα έσπευσε να διαψεύσει και ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έκανε λόγο για «αναληθές» και «δυνητικά επικίνδυνο» ρεπορτάζ. Για «ψευδές» και «επικίνδυνο» δημοσίευμα έκανε λόγο και η CIA

«Το αφήγημα του CNN ότι η CIA έλαβε αποφάσεις ζωής ή θανάτου, βασιζόμενη σε οτιδήποτε άλλο, πέραν αντικειμενικής ανάλυσης και ηχητικών στοιχείων, είναι απλώς ψευδές» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων υποθέσεων της CIA.

Ο Σμολένκοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στη ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, εξαφανίστηκε με την οικογένεια του, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, το 2017.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, λίγο αργότερα ο πρώην διπλωμάτης εντοπίστηκε σε κάποια άλλη χώρα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για το συμβάν.

Σχετικά:

Αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο αδελφός του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν πληροφοριοδότης της CIA
Το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ σκοπεύει να ανακρίνει τη CIA για τη φερόμενη ρωσική εμπλοκή στις εκλογές
Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εξάρθρωσε δίκτυο «διαδικτυακής κατασκοπείας» της CIA
Tags:
CIA, CIA, μυστικοί πράκτορες, πράκτορας, πράκτορες, κατάσκοπος, κατάσκοποι, διπλωματία, διπλωμάτης, διπλωμάτες, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, Ρωσία, Μόσχα, Κρεμλίνο, Κρεμλίνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK