13:21 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απεργία των πιλότων της British Airways συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, και από τις ακυρώσεις πτήσεων που έχουν ξεπεράσει τις 2.000, έχουν επηρεαστεί περίπου 200.000 επιβάτες.

Οι πιλότοι της British Airways απεργούν και σήμερα, για πρώτη φορά στην 100χρονη ιστορία της εταιρείας, και έχει προκληθεί αναστάτωση καθώς έχουν ακυρωθεί περίπου 2.000 πτήσεις από χθες και έχουν επηρεαστεί σχεδόν 200.000 επιβάτες.

Η εταιρεία προσέφερε στους επιβάτες που δεν ταξίδεψαν είτε πλήρη αποζημίωση είτε την κράτηση εισιτηρίων σε κάποια άλλη ημερομηνία έστω και με άλλο αερομεταφορέα.

Η Βρετανική Ένωση Πιλότων (BALPA) ζητά καλύτερους μισθούς και παροχές και οι κινητοποιήσεις άρχισαν ύστερα από εννέα μήνες άγονων διαπραγματεύσεων. Η απεργία των πιλότων θα συνεχιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

«Οι πιλότοι είναι σταθεροί και έχουν δείξει πόσο αποφασιστικοί είναι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της BALPA, Μπράιαν Στράτον, και πρόσθεσε: «Η British Airways πρέπει να αρχίσει να ακούει τους πιλότους της και να βρει πραγματικά τρόπους επίλυσης αυτής της διαφοράς».

Η British Airways, από την πλευρά της, πρότεινε αύξηση στις αποδοχές κατά 11,5% σε βάθος τριετίας, ούτως ώστε ο ετήσιος μισθός ορισμένων πιλότων να φτάσει μέχρι και τα €220.000, αλλά η BALPA την απέρριψε, ζητώντας μεγαλύτερο μερίδιο στα κέρδη της εταιρείας.

Σύμφωνα με την BALPA, οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα κοστίζουν σχεδόν 80 εκατομμύρια λίρες, τη στιγμή που η British Airways δεν έχει κάνει σχετική εκτίμηση.

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, αεροσκάφος, αεροπλάνο, απεργία, πιλότος, British Airways
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK