ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπόρις Τζόνσον ηττήθηκε ξανά στη Βουλή των Κοινοτήτων αφού δεν εγκρίθηκε η πρότασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για δεύτερη φορά και επιτέθηκε φραστικά στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «εξωφρενικά δειλό» τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών όπως επιθυμούσε ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το νομοσχέδιο για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία πέρασε. Έχει λάβει και τη βασιλική έγκριση. Ο κ. Τζέρεμι Κόρμπιν έχει κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για να καταστρέψει τις πιθανότητες μιας επιτυχημένης διαπραγμάτευσης της χώρας», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον, αναφερόμενος ευθέως στον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, και πρόσθεσε: «Με τη δική του λογική και το δικό του επιχείρημα, πρέπει τώρα να υποστηρίξει τις εκλογές».

Ο Μπόρις Τζόνσον, όμως, δεν σταμάτησε εκεί και τόνισε πως αν οι βουλευτές επιθυμούν ακόμα μια καθυστέρηση του Brexit, τότε πρέπει να απευθυνθούν στους κυρίαρχους, δηλαδή στους ψηφοφόρους. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν ότι «αρνήθηκε στους Βρετανούς να εκφράσουν την άποψή τους». Επίσης, ανέφερε ότι η Αντιπολίτευση απεκδύεται τις ευθύνες της, αλλά «δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα».

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα αυτής της απερίσκεπτης κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα σήμερα, η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε για δεύτερη φορά την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, βέβαια, επανέλαβε για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου.

Το βρετανικό κοινοβούλιο έχει αναστείλει τη λειτουργία του έως τις 14 Οκτωβρίου.

Tags:
Ηνωμένο Βασίλειο, Brexit, Τζέρεμι Κόρμπιν, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK