23:30 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο Βρετανό-Αυστραλές γυναίκες και ένα τρίτο άτομο που πιστεύεται ότι προέρχεται επίσης από την Αυστραλία κρατούνται από τις αρχές του Ιράν, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης αργά την Τρίτη.

Μια blogger που ταξιδεύει σε διάφορους προορισμούς της Ασίας με τον Αυστραλό σύντροφό της και μία ακαδημαϊκός από το Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ που διδάσκει σε πανεπιστήμιο της Αυστραλίας συνελήφθησαν σε ξεχωριστά περιστατικά, ανέφεραν οι Times.

Οι δυο γυναίκες πιστεύεται ότι κρατούνται σε φυλακή στο Θηράν, σύμφωνα με τον Guardian.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τα άτομα αυτά αποτελούν τους πρώτους κατόχους βρετανικών διαβατηρίων χωρίς ιρανική υπηκοότητα που φυλακίστηκαν τα τελευταία χρόνια στο Ιράν.

Δεν υπάρχουν περαιτέρω λεπτομέρειες, με τον Telegraph να επισημαίνει ότι το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε οι πληροφορίες για την ταυτότητα των γυναικών να παραμείνουν ανώνυμες. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το αναφερόμενο περιστατικό, σύμφωνα με τον Telegraph.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας παρακολουθεί και τις δύο περιπτώσεις, ανέφερε ο Telegraph.

Η Tulip Siddiq, μέλος του Εργατικού Κόμματος, σχολίασε το υποτιθέμενο περιστατικό, κατηγορώντας το Ιράν για κλιμάκωση της «διπλωματίας ομήρων», σύμφωνα με τους Times.

Η Τεχεράνη δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις αναφορές.

Τον Αύγουστο, ένα ιρανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Ιρανό-Βρετανό Anushe Ashuri σε 12 χρόνια φυλάκισης για κατηγορίες περί κατασκοπείας, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας με την ισραηλινή μυστική υπηρεσία πληροφοριών Mossad.

Πρόσθετα, άλλο ιρανικό δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης 10 ετών εναντίον του Aras Amiri, εργαζόμενου στο Βρετανικό Συμβούλιο, ο οποίος συνελήφθη το 2018 και φυλακίστηκε για κατασκοπεία.

Οι σχέσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιράν έχουν επιδεινωθεί μετά τον «πόλεμο των τάνκερ» τους τελευταίους μήνες.

Tags:
κρατούμενοι, κρατούμενος, φυλάκιση, κράτηση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράν, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK