08:52 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλέξαντερ Λουκασένκο είναι σίγουρος ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμφωνήσει να καταστήσει το Μινσκ τη νέα πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Αλλά προτού οι Trump-haters δημιουργήσουν μια θεωρία συνωμοσίας, το ζήτημα αφορούσε μόνο ένα αθλητικό γεγονός και είχε μία μεταφορική έννοια.

«Το Μινσκ θα γίνει πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών σε δύο χρόνια», δήλωσε ο Λουκασένκο, καθώς καλωσόρισε την Team USA και την Team Europe στη Λευκορωσία για την έναρξη ενός διήμερου αθλητικού γεγονότος που περιλαμβάνει αγώνες χόκευ επί πάγου.

«Θα τα τακτοποιήσουμε όλα με το Τραμπ ... θα κερδίσει τις εκλογές του 2021 και θα εμφανιστεί εδώ, σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο πρόεδρος Λουκασένκο «μεταφέροντας» λανθασμένα τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ένα χρόνο αργότερα.

​Σημείωσε ότι ο επόμενος αγώνας Ευρώπης-ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί επίσης το 2021, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να φιλοξενήσουν την εκδήλωση με την ευκαιρία αυτή, επειδή η πόλη Eugene του Oregon έχει ήδη επιλεγεί ως χώρος διεξαγωγής των Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Στίβου.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, ο ίδιος ο εραστής του αθλήματος και ένας ικανός παίκτης του χόκεϊ, δήλωσε στους αθλητές: «Σας προτείνουμε να μείνετε εδώ. Μην βιαστείτε να επιστρέψετε στην Ευρώπη ή την Αμερική. «Αν επιλεγεί ξανά ως χώρος για το μεγάλο ματς, η Λευκορωσία θα προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο για να το πάει στο υψηλότερο επίπεδο».

​Όπως ήταν φυσικό, με αφορμή τις δηλώσεις του Λευκορώσου ηγέτημ οι Netizens έδωσαν ρέστα με ένα καταιγισμό από memes.

Ένας χρήστης ανέβασε ένα φαινομενικά ψεύτικο αποτέλεσμα αναζήτησης της Google που ανέφερε, στα ρωσικά, το Μινσκ ως «πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

Άλλοι ήταν εξίσου δημιουργικοί, προσπαθώντας να φανταστούν πως το όρος Rushmore θα έμοιαζε στο μέλλον με την μορφή του Λουκασένκο αντί των προέδρων των ΗΠΑ.

​Πέραν του αστείου, τα νέα έρχονται μέρες αφού και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις που ήταν ψυχρές για χρόνια.

Ο Λουκασένκο συναντήθηκε με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον στα τέλη Αυγούστου, προκαλώντας εικασίες ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να διαταράξει τη γεωπολιτική ισορροπία στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Ωστόσο, εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι η αμερικανο-λευκορωσική συμφιλίωση - αν υπάρχει κάτι τέτοιο - δεν θα υπερβεί τις «ρεαλιστικές τυπικές/κανονικές σχέσεις με τις ΗΠΑ», αναφέρει το RT.

Tags:
Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ, Αλεξάντερ Λουκασένκο, Αλεξάντρ Λουκασένκο, Λευκορωσία, ΗΠΑ, πρωτεύουσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK