07:55 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τόσο ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας όσο και το Brexit φαίνεται να επηρεάζουν τη γερμανική οικονομία, όπως παραδέχθηκε η Καγκελάριος της χώρας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε, σήμερα, ότι ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Κίνα επηρεάζει και τη Γερμανία, επιβεβαιώνοντας έτσι την άποψη μιας βρετανο-γερμανικής επιχειρηματικής ένωσης που προέβλεψε ότι η γερμανική οικονομία θα έμπαινε σε φάση ύφεσης φέτος.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, βέβαια, αναφέρθηκε και στο επικείμενο Brexit το οποίο -όπως είπε- επηρεάζει και τη Γερμανία. Η ίδια κατέστησε σαφές πως υπάρχει ακόμα χρόνος για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα σε Λονδίνο και Βρυξέλλες, αν και το Βερολίνο είναι έτοιμο ακόμα και στην περίπτωση «άτακτης» αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..

«Έχουμε ακόμα όλες τις πιθανότητες να έχουμε ένα Brexit με συμφωνία και η γερμανική κυβέρνηση θα κάνει ό, τι μπορεί για να το πετύχει αυτό - μέχρι την τελευταία μέρα. Αλλά λέω, επίσης, ότι είμαστε προετοιμασμένοι για ένα άτακτο Brexit», ανέφερε η Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο.

H ίδια πρόσθεσε: «Παραμένει το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχουμε έναν οικονομικό ανταγωνιστή στην πόρτα μας, ακόμη και αν θέλουμε να διατηρήσουμε στενή οικονομική και εξωτερική συνεργασία και στον τομέα της ασφάλειας».

Tags:
οικονομία, Κίνα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Brexit, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK