06:37 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες νεαρής γυναίκας ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από μέλος του Εργατικού Κόμματος στη Νέα Ζηλανδία. Όπως είπε μάλιστα η ίδια, υπήρχαν έξι διαφορετικές καταγγελίες για το ίδιο άτομο.

Παραιτήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στη Νέα Ζηλανδία, Νάιτζελ Χάγουορθ, μετά από τις καταγγελίες νεαρής γυναίκας ότι αγνόησε σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί η ίδια από μέλος του κόμματος.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, το Κόμμα των Εργατικών έκανε λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης. 

«Τις τελευταίες 48 ώρες διάβασα απίστευτα δυσάρεστες πληροφορίες για μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση που εμπλέκει μέλη του Εργατικού Κόμματος», σημείωσε.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος προς τους καταγγέλλοντες αυτής της υπόθεσης που έχουν περάσει από μια διαδικασία που πιστεύω ότι τους έχει προκαλέσει βλάβη», είπε ακόμη. 

Η νεαρή γυναίκα που είχε κατηγορήσει μέλος κόμματος για σεξουαλική επίθεση, μιλώντας στο περιοδικό The Spinoff, δήλωσε επίσης ότι είχε ενημερώσει τον Χάγουορθ για το περιστατικό και ότι ενημέρωσε μια ομάδα που διερεύνησε διάφορες κατηγορίες σε βάρος του συγκεκριμένου ανθρώπου. Ωστόσο, ο Χάγουορθ διέψευσε ότι είχε ενημερωθεί ο ίδιος ή η εν λόγω ομάδα για το συγκεκριμένο συμβάν. 

Tags:
Εργατικό Κόμμα, παραίτηση, Νέα Ζηλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK