23:54 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ακόμη μεγαλώνει η λίστα των νεκρών της 11ης Σεπτεμβρίου. Δεκαοκτώ χρόνια μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, οι διασώστες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και να εμφανίζουν σπάνιους τύπους καρκίνου.

Αντιμέτωποι με σπάνιες ασθένειες βρίσκονται, μέχρι και σήμερα - 18 χρόνια μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους - διασώστες που έσπευσαν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, χωρίς να έχουν αποδοθεί ευθύνες, όπως κατήγγειλε, μιλώντας στο Sputnik, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης 911Truth.Org, Μάικ Μπέργκερ. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί οι πραγματικά υγιείς άνδρες και γυναίκες που πήγαν εκεί, αποκτούν καρκίνους που είναι εξαιρετικά σπάνιοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όπως εξήγησε, οι ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με τον τοξικό καπνό που προκλήθηκε από την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων, συνεχίζουν να ανεβάζουν, κάθε εβδομάδα, τον τραγικό απολογισμό των νεκρών της 11ης Σεπτεμβρίου

«Κάθε εβδομάδα, άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο», είπε.

Αυτόν τον μήνα, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση δημοσίευσε έρευνα που καταδεικνύει ότι το ποσοστό των καρδιαγγειακών νόσων είναι υψηλότερο για τους πυροσβέστες που εκτέθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό στον χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου της Νέας Υόρκης, ο οποίος μολύνθηκε από επικίνδυνες τοξίνες. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
© AP Photo / Evan Vucci
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Η σκόνη που προκλήθηκε από τις επιθέσεις, διασκορπίστηκε στον αέρα του Κάτω Μανχάταν. Οι ουσίες που συνέχιζαν να μολύνουν τον αέρα του κέντρου της Νέας Υόρκης για πέντε μήνες, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο, σοβαρές αναπνευστικές ασθένειες, καρδιακή ανεπάρκεια, προβλήματα στα νεφρά και άλλες ασθένειες. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Worker’s Compensation Institute, περίπου 10.000 διασώστες και άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή, την ημέρα της επίθεσης, έχουν διαγνωστεί με καρκίνο, ενώ ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με την έκθεση σε τοξική σκόνη, εκτιμάται ότι σύντομα θα υπερβεί τον αριθμό των 2.600 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους Δίδυμους Πύργους.

Όπως είπε ο Μάικ Μπέργκερ, τη στιγμή που οι διασώστες αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα προβλήματα υγείας, το 2001 Αμερικανοί πολιτικοί τους χρησιμοποιούσαν για να προωθήσουν «τους εαυτούς τους και να προσπαθήσουν να εκλεγούν».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάληψη ευθυνών για τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ όπως σχολίασε, «ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να ανακαλύψει τι συνέβη».

Το 2017, οι οικογένειες των θυμάτων κατέθεσαν μήνυση εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, για τη φερόμενη στήριξή της στην Αλ Κάιντα. 

Tags:
νεκροί, θύματα, ασθένειες, καρκίνος, διασώστες, 11η Σεπτεμβρίου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK