23:35 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την Τρίτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει από τον Εθνικό Σύμβουλο Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ επέκρινε την Ουάσινγκτον για τις νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης την Τετάρτη, δηλώνοντας ότι η αμερικανική «δίψα για πόλεμο» θα συνεχιζόταν και μετά την παραίτηση του Μπόλτον.

Εν τω μεταξύ, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχανί εξέδωσε παρόμοια δήλωση, ζητώντας από τις ΗΠΑ να σταματήσουν την «επιθετικότητα» εναντίον της χώρας του.

«Η Αμερική πρέπει να καταλάβει ότι η προσκόλληση στον πόλεμο και τις πολεμικές πολιτικές δεν είναι καλή και πρέπει να εγκαταλείψουν τους πολέμους και τις πολιτικές πολέμου και την άσκηση πίεσης», αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Προέδρου Ρουχανί.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά στις 8 Μαΐου 2019, ακριβώς ένα χρόνο μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία και την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η ιρανική κυβέρνηση ότι θα συνεχίσει να αναστέλλει τις υποχρεώσεις της κάθε 60 ημέρες εάν οι ευρωπαϊκές χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία δεν κατάφεραν να προστατέψουν το Ιράν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Tags:
Ζαβάντ Ζαρίφ, Τζαβάντ Ζαρίφ, πυρηνικά, κυρώσεις, Ιράν, Τζον Μπόλτον, πόλεμος, ΗΠΑ, Τεχεράνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK