14:06 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γερμανός πρέσβης στην Κίνα κλήθηκε από τις αρχές της χώρας σήμερα με αφορμή την επίσκεψη του «ακτιβιστιστή του Χονγκ Κονγκ», Τζόσουα Γουόνγκ στη Γερμανία.

Οι αρχές της Κίνας κάλεσαν τον πρέσβη της Γερμανίας στη χώρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Τζόσουα Ουόνγκ, ακτιβιστή που συμμετείχε στις πορείες του Χονγκ Κονγκ, στο Βερολίνο.

Όπως σημείωσε ο απεσταλμένος της Κίνας στη Γερμανία, η υποδοχή του ακτιβιστή δίνει κακά μηνύματα για τις διμερείς σχέσεις της χώρας.

Ο Κινέζος πρεσβευτής δήλωσε επίσης ότι το Πεκίνο διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ξένες χώρες παρενέβησαν στις διαμαρτυρίες που έλαβαν πρόσφατα χώρα στο Χονγκ Κονγκ.

Το Πεκίνο επέκρινε την υποδοχή του ακτιβιστή από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χαϊκό Μάας στις 10 Σεπτεμβρίου, αποκαλώντας τη «ασέβεια στην κυριαρχία της Κίνας» και κατηγόρησε το ευρωπαϊκό κράτος ότι προσπαθεί να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.

Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν ξεκινήσει πορείες από τον Μάρτιο του 2019 σε μια προσπάθεια να αναγκάσουν την κυβέρνηση να απορρίψει νομοσχέδιο, που επιτρέπει εκδόσεις κρατουμένων στην υπόλοιπη Κίνα.

Αν και οι τοπικές αρχές συμφώνησαν να αναστείλουν το νομοσχέδιο, οι διαμαρτυρίες κλιμακώθηκαν τον Αύγουστο, οδηγώντας σε συγκρούσεις με την αστυνομία, συλλήψεις και τραυματισμούς.

Το νομοσχέδιο τελικά αποσύρθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου.

Tags:
πρεσβεία, διαμαρτυρία, διαμαρτυρίες, πρέσβης, Βερολίνο, Πεκίνο, Κίνα, Χονγκ Κονγκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK