13:02 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η «Εθνική Ημέρα της Καταλονίας», γνωστή και ως «La Diada», εορτάζεται στις 11 Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί την πτώση της Βαρκελώνης στα «χέρια» του Βασιλιά Φιλίππου της Ισπανίας, μετά από πολιορκία 14 μηνών.

Χιλιάδες κάτοικοι της Βαρκελώνης συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της «Εθνικής Ημέρας της Καταλονίας», εκφράζοντας τη στήριξή τους στο αίτημα για ανεξαρτησία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2017, η τοπική κυβέρνηση διοργάνωσε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις της κεντρικής κυβέρνησης, η οποία έκρινε την ψηφοφορία «παράνομη».

Στην κάλπη, πάνω από το 90% όσων συμμετείχαν, τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας και της απόσχισης της Καταλονίας από την Ισπανία.

Ωστόσο, η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης προχώρησε στη λήψη δραστικών μέτρων, διαλύοντας το τοπικό κοινοβούλιο και επιβάλλοντας μία κυβέρνηση, η οποία θα ελέγχεται απευθείας από την Ισπανία.

Σχετικά:

Πορεία διαμαρτυρίας στη Βαρκελώνη για τη δίκη των ηγετών της Καταλονίας
Προειδοποιήσεις για «κρίση ασφάλειας» στη Βαρκελώνη: Κύμα βίας, εν μέσω τουριστικής περιόδου
Tags:
διαδηλωτές, διαδηλωτής, διαδήλωση, κινητοποίηση, κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, Βασιλεία, βασιλιάς, δημοψήφισμα, ανεξαρτητοποίηση, ανεξαρτησία, Καταλονία, Ισπανία, Βαρκελώνη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK