07:36 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπεύθυνη για το θάνατο υπαλλήλου της από καρδιακή προσβολή ενώ έκανε σεξ σε ξενοδοχείο με μια άγνωστη κοπέλα κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού κρίθηκε γαλλική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο του Παρισιού έκρινε το συγκεκριμένο θάνατο του υπαλλήλου ως εργατικό ατύχημα, με την οικογένεια του εκλιπόντος να δικαιούται αποζημίωσης.

Από την πλευρά της, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι ο υπάλληλός της δεν εκτελούσε επαγγελματικά καθήκοντα, όταν επισκέφτηκε την κοπέλα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC.com, σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, ένας εργοδότης είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε ατύχημα που θα συμβεί κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών.

Ο  άτυχος άντρας, που έγινε γνωστός μόνον ως Ζαβιέ Χ, εργαζόταν ως μηχανικός για την TSO, μια σιδηροδρομική εταιρεία με έδρα κοντά στο Παρίσι.

Πέθανε σε ξενοδοχείο το 2013, κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία, ως αποτέλεσμα «εξωσυζυγικής σχέσης με μια εντελώς άγνωστη», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας.

Από την πλευρά του, το γαλλικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης χαρακτήρισε τη σεξουαλική δραστηριότητα του εκλιπόντος τόσο φυσιολογική «όσο το να παίρνει κανείς το μπάνιο του ή να γευματίζει».

Και στην απόφασή του το δικαστήριο του Παρισιού υποστήριξε αυτή την άποψη του γαλλικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Ένας εργαζόμενος σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται κοινωνικής προστασίας «καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής», ανεξαρτήτως των συνθηκών, τόνισε το γαλλικό δικαστήριο.

Tags:
Γαλλία, αποζημίωση, σεξ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK