08:18 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόλυση του συμβούλου του για την Εθνική Ασφάλεια, Τζον Μπόλτον, μέσω Twitter, την Τρίτη, σημειώνοντας πως διαφωνεί σε αρκετά μαζί του.

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζον Μπόλτον, δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικούς ανθρώπους στη διοίκηση, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε επίσης το «μοντέλο Λιβύης» του Μπόλτον για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι ήταν ένα από τα πολλά λάθη που έκανε ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον κ. Τραμπ, ο κ. Μπόλτον πρόσβαλε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απαιτώντας να ακολουθήσει το «μοντέλο της Λιβύης» και να παραδώσει όλα του τα πυρηνικά όπλα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι ο Τζον Μπόλτον ήταν «εκτός γραμμής» σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα, υποστηρίζοντας ένα πραξικόπημα στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και πιέζοντας για στρατιωτικές επιλογές.

Υποστήριξε, δε, ότι υπάρχουν πέντε άτομα που θεωρεί ότι είναι πολύ κατάλληλα για τον ρόλο του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την απόλυση του Συμβούλου του για την Εθνική Ασφάλεια, Τζον Μπόλτον, μέσω Twitter, την Τρίτη, σημειώνοντας πως διαφωνεί σε αρκετά μαζί του.

Παράλληλα, ο Τζο Μπόλτον σχολίασε λέγοντας πως ο ίδιος πρόσφερε στον πρόεδρο την παραίτησή του.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω δημοσιευμάτων, που ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο σύμβουλός του είχαν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με την πρόσκληση των Ταλιμπάν στο Camp David, το «εξοχικό» του προέδρου όπου διεξάγονται σημαντικές συναντήσεις, για ειρηνευτικές συνομιλίες.

Σχετικά:

Τραμπ: Ο Μπόλτον δεν τα πήγαινε καλά με σημαντικούς ανθρώπους στη διοίκηση
Λαβρόφ για Μπόλτον: Ευχάριστος συνομιλητής, δεν συμφωνούσαμε στα περισσότερα ζητήματα
Τζον Μπόλτον: Ο άνθρωπος που έφερε την Κίνα στη Μέση Ανατολή
Ιρανός αξιωματούχος: Η παραίτηση Μπόλτον δεν θα μας ωθήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Τεχεράνη: Η απόλυση του Μπόλτον απομάκρυνε τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του πολέμου
Ο Τραμπ απέλυσε τον Μπόλτον μέσω Twitter
Tags:
Λιβύη, Βόρεια Κορέα, κρίση στη Βενεζουέλα, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK