ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προτεραιότητα έχει δοθεί στην κάλυψη των ιατρικών και διατροφικών αναγκών των πληγέντων, όπως και στην απομάκρυνση των συντριμμιών από τους δημόσιους δρόμους.

Στους 2.500 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοούμενων στις Μπαχάμες, αρκετά 24ωρα μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν.

Πάντως, οι αρμόδιες αρχές εξηγούν ότι ανάμεσα σ’ αυτούς ενδεχομένως συγκαταλέγονται και αρκετοί, οι οποίοι πιθανώς έχουν εγκαταλείψει τις εστίες του και φιλοξενούνται σε καταφύγια.

«Ο κατάλογος δεν έχει ελεγχθεί, με βάση τα αρχεία όσων διαμένουν σε καταφύγια ή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους. Η διαδικασία σύγκρισης των βάσεων δεδομένων είναι σε εξέλιξη» εξήγησε, χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγόντων, Καρλ Σμιθ.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε ότι «προτεραιότητα έχει δοθεί στην κάλυψη των ιατρικών και διατροφικών αναγκών των πληγέντων, όπως και στην απομάκρυνση των συντριμμιών από τους δημόσιους δρόμους».

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο αριθμός όσων εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ανέρχεται σε 70.000 άτομα.

Παράλληλα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών έχει αυξηθεί σε 50, παρότι εκφράζονται φόβοι για εκτίναξη του συγκεκριμένου αριθμούς σε αρκετές εκατοντάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο τυφώνας Ντόριαν έπληξε με σφοδρότητα το νησιωτικό κράτος την προηγούμενη εβδομάδα, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Σχετικά:

Συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα ο τυφώνας Ντόριαν: Ποιες περιοχές ετοιμάζεται να «χτυπήσει»
Στους 43 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες
Ο Μάικλ Τζόρνταν προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια στους πληγέντες από τον τυφώνα Ντόριαν
Tags:
εκτοπισμένοι, Μπαχάμες, φυσική καταστροφή, αγνοούενοι, νεκροί, συντρίμμια, καταστροφές, καταστροφή, τυφώνας, τυφώνας Ντόριαν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK