03:39 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τη ραγδαία ανάπτυξη του τουρισμού στη Ρωσία μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια προσδοκά τόσο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε πως ο κλάδος θα υποστηριχθεί ακόμα περισσότερο από το κράτος, αλλά και οι αρμόδιες αρχές.

Ο τουρισμός στη Ρωσία αναμένεται να σημειώσει αλματώδη ανάπτυξη, στα επόμενα 10-15 χρόνια, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ομοσπονδιακού Οργανισμού της Ρωσίας, Ζαρίνα Ντογκούζοβα.

Άλλωστε, στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος -σε σημερινό χαιρετισμό του- είπε πως η χώρα θα ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία με ακόμα μεγαλύτερη κρατική υποστήριξη.

Η κυρία Ντογκούζοβα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ανέφερε:

«Κατά την 23η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης, παρουσιάσαμε συγκεκριμένα σχέδια συνεργασίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού. Η Ρωσία σκοπεύει να ενταχθεί στο δίκτυο ακαδημιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Η πρώτη εγκατάσταση έχει ήδη δρομολογηθεί στην Πορτογαλία, ενώ πολλές ακαδημίες πρέπει ακόμη να δημιουργηθούν. Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μας έχει ήδη υποστηρίξει στο μήνυμά του κατά την έναρξη αυτής της Συνόδου».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι, τόνισε πως ακαδημίες θα μπορούν να ανοίξουν στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Σχετικά με τις ρωσικές αρχές, περίπου 125 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τη Ρωσία τα τελευταία πέντε χρόνια, με αφορμή σπουδαία γεγονότα που φιλοξενήθηκαν στη χώρα όπως ήταν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι (2014) και το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου (2018).

Tags:
τουρισμός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK