23:22 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Brexit (87)
0 0 0
Βρείτε μας

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μπέλφαστ απέρριψε τους ισχυρισμούς που αναφέρονταν σε σχετική μήνυση, σημειώνοντας ότι εντάσσονται στον κόσμο της πολιτικής και όχι της Δικαιοσύνης.

Δικαστήριο του Μπέλφαστ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit θα πλήξει την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την τελευταία από μια σειρά υποθέσεων προσφυγής στη Δικαιοσύνη ενάντια στα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον. 

Συγκεκριμένα, τρεις σχετικές υποθέσεις προέβαλαν το επιχείρημα ότι ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, θα υπονόμευε την ειρηνευτική συμφωνία του 1998.

Σημειώνεται ότι χθες, Δικαστήριο της Σκωτίας έβγαλε την ετυμηγορία ότι η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον για το «λουκέτο» στη βρετανική βουλή είναι παράνομη.

Αυτά, εν μέσω των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων στη Βρετανία και καθώς η λειτουργία της βρετανικής βουλής έχει ανασταλεί μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από το προγραμματισμένο Brexit. 

Θέμα:
Brexit (87)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία, δικαστήριο, Βόρεια Ιρλανδία, Brexit
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK