08:33 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Γάλλοι εισαγγελείς ερευνούν τις δραστηριότητες της Google στην Ευρώπη, καθώς υποψιάζονται πως δεν έχει πληρώσει όλους τους φόρους της στη χώρα.

Ο τεχνολογικός κολοσσός της Google συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ(550 εκατ. δολάρια) για φορολογική απάτη που ξεκίνησε το 2015, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο πηγές στη γαλλική εισαγγελία.

Η εταιρεία θα πληρώσει επιπλέον 465 εκατομμύρια ευρώ (510 εκατ. δολάρια) μετά από διακανονισμό με τη γαλλική φορολογική αρχή, με το συνολικό πρόστιμο να φτάνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Ο Άντονι Λεβί, ένας από τους δικηγόρους της Google, σημείωσε ότι ο διακανονισμός θα κάλυπτε «όλες τις προηγούμενες διαφορές».

Οι γαλλικές αρχές υποπτεύονται την Google για φορολογική απάτη από το 2015, ισχυριζόμενοι ότι η αμερικανική εταιρεία δεν έχει δηλώσει με ακρίβεια τα κέρδη της από δραστηριότητες στη Γαλλία.

Πιστεύουν ότι, αντιθέτως, ο τεχνολογικός κολοσσός δήλωνε τα έσοδα, στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, την ευρωπαϊκή βάση δραστηριοτήτων της, με σχετικά χαμηλά φορολογικά ποσοστά.

Σχετικά:

Το νέο κινητό της Huawei δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό της Google
«Καμπάνα» στην Google για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων ανηλίκων από το YouTube
Εισαγγελείς: Διαφημίσεις της Google αφήνουν παράθυρα για παρεμβολές σε εγχώριες υποθέσεις της Ρωσίας
Καταγγελίες για προσπάθεια εμπλοκής των Google – Facebook στις ρωσικές εκλογές
Tags:
φόρος, φόροι, φοροδιαφυγή, ΗΠΑ, Γαλλία, Google
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK