08:02 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έρευνες εις βάρος υποστηρικτών του επικεφαλής της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι φέρονται να πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Ρωσία.

Την Πέμπτη το πρωί έγιναν αστυνομικές έρευνες σε δεκάδες άτομα που ανήκουν στο δίκτυο της ρωσικής αντιπολίτευσης του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε το δεξί χέρι του πολιτικού.

Οι έρευνες έγιναν σε παραρτήματα του δικτύου σε 40 πόλεις καθώς και σε διαμερίσματα σύμφωνα με τον ίδιο.

Τα εντάλματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος, το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιούταν για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς (FBK), μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Ναβάλνι.

Η ρωσική αστυνομία δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα την παραπάνω επιχείρηση.

Ο Ναβάλνι και οι υποστηρικτές του συμμετείχαν στη διοργάνωση μιας σειράς μαζικών διαμαρτυριών στη Μόσχα πριν από τις δημοτικές εκλογές.

Οι διαδηλώσεις είχαν ως στόχο να πιέσουν την εκλογική επιτροπή να επιτρέψει σε δώδεκα υποψηφίους της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στη διαδικασία παρά το ότι δεν υπέβαλαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι ίδιοι επέμειναν ότι είχαν αποκλειστεί παράνομα.

Οι διαμαρτυρίες απέτυχαν να επηρεάσουν την επιτροπή, αλλά οδήγησε σε αρκετές συλλήψεις διοργανωτών, συμπεριλαμβανομένου του Ναβάλνι.

Τους επιβλήθηκε τιμωρία επειδή κάλεσαν τον κόσμο σε διαμαρτυρία παραβιάζοντας τους κανόνες για μαζικές συγκεντρώσεις.

Ορισμένες από τις συναθροίσεις οδήγησαν σε συγκρούσεις μεταξύ των ακτιβιστών και της αστυνομίας.

Να σημειωθεί πως ο Ναβάλνι κάλεσε τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν στις εκλογές την Κυριακή στη Μόσχα συγκεκριμένους υποψηφίους και όχι εκείνους που εκπροσωπούν το κυβερνών Κόμμα της Ρωσίας.

Tags:
πορείες, αντιπολίτευση, Κρεμλίνο, Αλεξέι Ναβάλνι, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK