10:46 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30
Βρείτε μας

Την Κυριακή, ο 16χρονος υπέστειλε την τουρκική σημαία από σχολείο της κατεχόμενης Λύσης. «Τι έγκλημα έκανε» διερωτήθηκε ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού.

Ένταλμα σύλληψης του 16χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος κατέβασε την τουρκική σημαία από δημοτικό σχολείο στα Κατεχόμενα, φέρεται να εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές του «Ψευδοκράτους».

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακό μέσο ενημέρωσης, το «υπουργείο Εξωτερικών» του Ψευδοκράτους εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιεί ότι οι αρχές «έβγαλαν» ένταλμα σύλληψης για τον ανήλικο μαθητή.

Ξεκαθαρίζει δε, ότι «ανέλαβε πρωτοβουλίες με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ, με στόχο την άμεση επιστροφή της τουρκικής σημαίας».

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια επίσκεψης Ελληνοκυπρίων στην κατεχόμενη Λύση, με αφορμή τον εορτασμό της τοπικής Παναγίας.

Ο 16χρονος, σύμφωνα με βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, εισήλθε στην αυλή σχολείου της περιοχής και υπέστειλε την τουρκική σημαία.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρθηκε, μάλιστα, και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, ο οποίος έχασε τη ζωή του από τουρκικά πυρά, κατά την προσπάθειά του να κατεβάσει την τουρκική σημαία, το 1996.

Μιλώντας στο sigmalive.com, ο Σπύρος Σολωμού, μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε «τι έγκλημα έκανε» ο μαθητής, ενώ έκανε λόγο για «συμφέροντα» που δεν επιτρέπουν την επίλυση του Κυπριακού.

Σχετικά:

Βίντεο με 16χρονο Ελληνοκύπριο να κατεβάζει τουρκική σημαία
Tags:
Κυπριακό, ΟΗΕ, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, σημαία, τουρκοκύπριοι, τουρκοκύπριος, ελληνοκύπριοι, Κύπρος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK