10:53 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι αμετακίνητος από τα σχέδιά του, θέλοντας να οδηγήσει τη χώρα εκτός της ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, με τους βουλευτές να έχουν ψηφίσει νόμο που εμποδίζει το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, προκειμένου να συζητήσουν για το Brexit, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις που έχουν βυθίσει, το τελευταίο διάστημα, σε νέα πολιτική αβεβαιότητα τη Βρετανία. 

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει διαμηνύσει την αποφασιστικότητά του να οδηγήσει τη Βρετανία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωση στις 31 Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε νέα καθυστέρηση του Brexit

Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα, η βρετανική βουλή είπε «ναι» το νομοσχέδιο που αναγκάζει την κυβέρνηση να ζητήσει αναβολή του Brexit, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το ενδεχόμενο ενός «σκληρού» Brexit. 

Ο Μπόρις Τζόνσον, μετά από διαδοχικές ήττες, ανέστειλε τη λειτουργία της βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, ήτοι δύο εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. 

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου, ο οποίος έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του να παραιτηθεί σε επικείμενες εκλογές ή στις 31 Οκτωβρίου, απέστειλε μήνυμα προς τον Τζόνσον ότι θα αναλάβει δράση «επιθετικά», προκειμένου να διασφαλίσει ότι το νομοσχέδιο - μπλόκο για το Brexit χωρίς συμφωνία, θα γίνει σεβαστό. 

Όπως είπε, μάλιστα, θα επιτρέψει τη «δημιουργικότητα» στη βουλή, προκειμένου ο Μπόρις Τζόνσον να μην μπορέσει να παραβιάσει τον νόμο. 

 

Tags:
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Βρετανία, Brexit, Μπόρις Τζόνσον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK