09:43 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ότι η αστυνομία, η Εθνική Φρουρά και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας πραγματοποίησαν ταυτόχρονες έρευνες σε περισσότερα από 200 διαμερίσματα υποστηρικτών του Ναβάλνι.

Το Κρεμλίνο είναι ενήμερο για την έρευνα σε βάρος της οργάνωσης «Anti-Corruption Foundation» (FBK) - που έχει ιδρυθεί από τον Αλεξέι Ναβάλνι, προσωπικότητα της αντιπολίτευσης στη Ρωσία - όπως δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Πεσκόφ, συμπληρώνοντας εντούτοις ότι έχει πληροφορηθεί για δηλώσεις από μέρους του Ναβάλνι. 

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε πληροφόρηση για αυτές τις δηλώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ερωτηθείς σχετικά με την τοποθέτηση του Ναβάλνι για τις έρευνες στην οργάνωση, της οποίας οι δραστηριότητες φέρονται να έχουν προκαλέσει την αντίδραση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.  

Ο Ναβάλνι είχε καταδικάσει τις έρευνες αυτές, κάνοντας λόγο για προσπάθεια «εκφοβισμού» του λαού. 

Το Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, FBK, του Ναβάλνι δήλωσε νωρίτερα ότι η ρωσική αστυνομία διεξήγαγε έρευνες στα διαμερίσματα υποστηρικτών του Ναβάλνι και ακτιβιστών σε 41 ρωσικές πόλεις.

Ο Πεσκόφ σημείωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν εξαιρετικά απασχολημένος χθες και δεν μπόρεσε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Ναβάλνι.

Τον Αύγουστο, η Εξεταστική Επιτροπή της Ρωσίας κάλεσε πολλούς υπαλλήλους της συγκεκριμένης οργάνωσης για ανάκριση σχετικά με υπόθεση ξεπλύματος χρήματος, ενώ έχει επίσης διατάξει το «πάγωμα» των τους τραπεζικών λογαριασμών της FBK. Η επιτροπή υπογράμμισε ότι η ποινική έρευνα αφορά στο ξέπλυμα περίπου 15,3 εκατ. δολ. που αποκτήθηκαν μέσω εγκληματικών τρόπων και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Tags:
Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK