18:13 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κόστος για την εκτροπή μίας πτήσης κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 80.000 λιρών ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους και τον προορισμό της εκτροπής.

Πιλότος αεροσκάφους που βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό έριξε τον καφέ του στο κόκπιτ. Μπορεί το περιστατικό να ακούγεται έως αδιάφορο, ωστόσο, οι πιλότοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ιρλανδία και να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση.

Όπως φαίνεται, ο ζεστός καφές προκάλεσε βλάβη σε ηχητικό πίνακα ελέγχου, που άρχισε να μυρίζει καμένο και να βγάζει καπνό.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων (AAIB) αυτό δημιούργησε σημαντική επικοινωνιακή δυσκολία για τους πιλότους.

Τα 11 μέλη του πληρώματος και οι 326 επιβάτες δεν έπαθαν το παραμικρό από το συμβάν.

Το κόστος για την εκτροπή μίας πτήσης κυμαίνεται μεταξύ 10.000 και 80.000 λιρών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ανάλογα με το μέγεθος του αεροσκάφους και τον προορισμό της εκτροπής, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η έκθεση της ΑΑΙΒ διαπίστωσε ότι ο 49χρονος πιλότος είχε τοποθετήσει τον καφέ του σε «τραπεζάκι» που ήταν εύκολο να πέσουν τα αντικείμενα. Η αεροπορική εταιρεία Condor δήλωσε ότι συνιστά στους πιλότους να χρησιμοποιούν τις ειδικές θήκες για τα ποτήρια αλλά η ΑΑΙΒ είπε ότι είναι πολύ μικρές και δεν εξυπηρετούν το πλήρωμα.

Το περιστατικό συνέβη στις 6 Φεβουαρίου και είχε σαν αποτέλεσμα η πτήση της Condor από τη Φρανκφούρτη με προορισμό το Κανκούν του Μεξικό να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο Σάνον της Ιρλανδίας.

Tags:
καφές, πιλότος, έκτακτη προσγείωση, αεροσκάφος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK