22:48 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συμφώνησε στον αποχαρακτηρισμό του ονόματος των Σαουδάραβα αξιωματούχου που θεωρείται ότι βοήθησε στο σχεδιασμό των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αλλά αρνείται να το αποκαλύψει στη δημοσιότητα ή να δώσει άλλες πληροφορίες, σχετικά.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Τραμπ επιτέλους αποφάσισε να βγάλει το χαρακτηρισμό του απορρήτου από το όνομα ατόμου, που πιστεύεται ότι είναι Σαουδάραβας αξιωματούχος και καθοδήγησε δύο άλλα άτομα με δεσμούς στην σαουδαραβική κυβέρνηση ώστε να βοηθήσουν τους αεροπειρατές της επίθεσης της 9/11/2001.

Όπως ανακοινώθηκε, σχετικά, σήμερα, το όνομα του αξιωματούχου θα αποκαλυφθεί στις οικογένειες των θυμάτων, έπειτα από μια μακρά δικαστική μάχη.

Ωστόσο, το όνομα δεν πρόκειται να γίνει δημοσίως γνωστό, ενώ δεν πρόκειται να αποχαρακτηριστούν άλλα έγγραφα, που αναζητούν οι οικογένειες των θυμάτων, εξαιτίας της «εξαιρετικής φύσης της υπόθεσης».

«Είναι μια καλή απόφαση», σχολίασε ο Τέρι Στράντα, πρόεδρος των οικογενειών και επιζώντων της 9/11, ενώ το FBI τόνισε πως «το όνομα ήταν η βασική πληροφορία που ζητούσαν οι οικογένειες των θυμάτων».

«Δεν θα έπρεπε να παρακαλάμε για αυτού του είδους τις βασικές πληροφορίες ή να μένουμε στο σκοτάδι για το ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στις επιθέσεις», τόνισε ο Στράντα, στον απόηχο της απόφασης.

Να σημειώσουμε ότι οι οικογένειες των θυμάτων έχουν μηνύσει τη Σαουδική Αραβία, ισχυριζόμενες ότι ενορχήστρωσε τις επιθέσεις.

Να σημειώσουμε ότι 15 από τους συνολικά 19 αεροπειρατές ήταν από τη Σαουδική Αραβία, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στις επιθέσεις, αποδίδοντας την ευθύνη στην Αλ Κάιντα.

Από την πλευρά του ο Χαλίν Σέιχ Μοχάμεντ, ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων, προσφέρθηκε τον περασμένο Ιούλιο να βοηθήσει τις οικογένειες των θυμάτων με τις αγωγές τους εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, με αντάλλαγμα να του χαριστεί η θανατική ποινή.

Βρίσκεται φυλακισμένος στο Γκουαντάναμο εδώ και 11 χρόνια, περιμένοντας να δικαστεί.

Δείτε το βίντεο:

Tags:
Αλ Κάιντα, τρομοκρατία, 11η Σεπτεμβρίου, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK