18:50 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι γονείς των μαθητών ενός λυκείου στη Μεγάλη Βρετανία όταν ενημερώθηκαν ότι στα παιδιά τους μπήκε εργασία στο μάθημα της έκθεσης να γράψουν ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα αυτόχειρα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εργασία για τη συγγραφή επιστολής αυτοκτονίας στα αγαπημένα τους πρόσωπα δόθηκε στους 15χρονους και 16χρονους μαθητές κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας.

Μια μητέρα, που ζήτησε το όνομά της να μην αποκαλυφθεί, δήλωσε στο BBC ότι η εργασία ήταν «πλήρης αποτυχία» και πως ήταν σοκαρισμένη όταν την ενημέρωσε, σχετικά, το παιδί της.

Χαρακτηριστικό είναι πως ένας γονιός που έχει μεταξύ των συγγενών του άτομο που έχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει έγραψε επιστολή διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του σχολείου.

Όπως ήταν φυσικό, το σχολείο μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε απολογήθηκε για την ατυχή σχολική εργασία, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το θέμα αντιμετωπίστηκε από τους καθηγητές με την απαραίτητη ευαισθησία και καθοδήγηση προς τους νεαρούς μαθητές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα βρετανικά σχολεία. Πίσω στα 2015, μαθητές 14 και 15 χρονών είχαν κι αυτά ως εργασία τους να γράψουν ένα γράμμα αυτοκτονίας.

Tags:
σχολείο, Μεγάλη Βρετανία, αυτοκτονία, επιστολή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK