11:15 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Γυναίκα ασθενής σε νοσοκομείο

Σε ημικωματώδη κατάσταση γυναίκα στις ΗΠΑ που χρησιμοποίησε κρέμα προσώπου μολυσμένη με υδράργυρο

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μία 47χρονη γυναίκα νοσηλεύεται σε ημικωματώδη κατάσταση μετά τη χρήση αντιγηραντικής κρέμας που οι γιατροί ανέφεραν ότι ήταν μολυσμένη με υψηλή συγκέντρωση μεθυλυδράργυρου, ουσία εξαιρετικά δηλητηριώδη.

Οικογένεια από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, θρηνεί καθώς η μητέρα αρρώστησε και έχασε σχεδόν όλες τις ζωτικές λειτουργίες της εξαιτίας δηλητηρίασης από υδράργυρο που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η πρώτη περίπτωση στις ΗΠΑ.

Ο γιος της γυναίκας από την Καλιφόρνια, Τζέι, δήλωσε στο τοπικό δίκτυο του Σακραμέντο KTXL ότι η μητέρα του αρρώστησε αιφνιδιαστικά στα τέλη Ιουνίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα αφού χρησιμοποίησε την κρέμα της Pond Rejuveness Anti-Wrinkle Cream που έφερνε μέσω φίλης της από τη Τζάλισκο του Μεξικό εδώ και 12 χρόνια.

Παρότι χρησιμοποιούσε την κρέμα χωρίς προβλήματα για περισσότερο από μία δεκαετία, οι γιατροί κατάφεραν να εντοπίσουν ότι η τελευταία παρτίδα ήταν μολυσμένη με μεθυλυδράργυρο, μία μορφή υδραργύρου που είναι τοξική και επηρεάζει το κεντρικό και περιφερειακό νευρικό σύστημα.

«Δεν πρέπει να έχουμε καθόλου υδράργυρο στο σώμα μας» δήλωσε εκπαιδευτής δημόσιας υγείας από την Υπηρεσία Υγείας του Σακραμέντο. «Αλλά αν έχει κάποιος το όριο είναι λιγότερο από πέντε (μέρη ανά εκατομμύριο). Το δικό της ήταν πάνω από 2.600 μέρη ανά εκατομμύριο».

Ο Τζέι ενημέρωσε το Μέσο ότι η μητέρα του εισήγαγε την κρέμα γιατί γνώριζε ότι περιείχε πρόσθετα στοιχεία. Στην πραγματικότητα ο γιος της γυναίκας περιέγραψε την βελτιστοποίηση που περιείχε η φόρμουλα ως «βοηθητικό προϊόν» πριν την πρόσφατη τραγωδία.

Κατά τη νοσηλεία της, η μητέρα του Τζέι γρήγορα άρχισε να χάνει τον έλεγχο της ομιλίας της, την κινητική της λειτουργία και τη συνείδησή της.

«Ξέρετε, δεν μιλάει και δεν είμαστε σίγουροι αν μπορεί να επικεντρωθεί στο να κοιτάζει εμάς και το προσωπικό. Δεν μπορεί να σηκωθεί, να σταθεί, να περπατήσει, τίποτα από αυτά» ανέφερε ο Τζέι. «Είναι σαν δεμένη στο κρεβάτι».

Η Pond’s, που έχει περίπου 10 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook, δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την παρουσία υδραργύρου στα προϊόντα της. Ωστόσο, η Τζαν Τζόουνς Γκρος που χρησιμοποιεί προϊόντα της αμφισβήτησε ανοιχτά τις πρακτικές που ακολουθεί, ρωτώντας τους «πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται υδράργυρο στη κρέμα σας θέτοντας τις γυναίκες σε κίνδυνο, τόσο λίγη προσοχή».

«Γεια σου Τζαν, η POND’S μόνο σχεδιάζει, κατασκευάζει και προωθεί προς πώληση μόνο ασφαλή για τον καταναλωτή προϊόντα. Δεν χρησιμοποιούμε υδράργυρο στα προϊόντα μας» απάντησε η εταιρεία.

Tags:
καλλυντικά, νοσοκομείο, ΗΠΑ, κρέμα, ασθενής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK